Мезотерапия посредством акустични вълни

Без игла кожата получава необходимите ѝ вещества
13 дек 2016 21:17, Румяна Тасева
2
 Мезотерапия посредством акустични вълни
Източник: Reuters
При първите по-видими белези на остаряването на кожата сме изправени пред проблема как да забавим този процес. Козметичната индустрия днес дава множество решения за овлажняване и подхранване на кожата с редици ценни за нея вещества, които биха могли да подсигурят дефицитите и спрат загубата на еластичност, да избистрят тена и поддържат тонуса ѝ. Оказва се, обаче, че грижата, на която сме се подлагали преди, като нанасяне на козметични средства, след навършване на една определена възраст не е достатъчна и трябва да я надградим. Реално, само десет процента от нанесените върху повърхността на кожата вещества могат да достигнат в дълбочина и повлияят съществено вида ѝ, показват изследвания. И това е нормално, имайки предвид, че кожата е естествената обвивка на тялото ни и основната ѝ функция е да го защитата от външните фактори. Как да си помогнем в поддържането на красотата, когато се налага да се борим с бръчките например, без да се подлагаме на инвазивни техники?
 
Естетичната дерматология ни дава добро решение с мезотерапията, при която обикновено коктейл от подхранващи съставки се въвеждат чрез фина игла в дълбочина в кожата. Ефектът е впечатляващ – кожата е освежена, хидратирана и изглеждаща значително по-млада. Но, за да се поддържа ефектът, се налага извършването на мезотерапия няколко пъти в годината според състоянието ѝ и по препоръка на лекуващия естетичен дерматолог. Използването на игли, макар и за кратко и без усещане за болка, понякога създава желание за избягване.
 
Днес имаме и еквивалент на метода, т. нар. "акустична мезотерапия". При този метод на основата на сонофореза на ниски честоти, т.е. с помощта на акустични вълни, се въвеждат различни съставки – серуми, съдържащи витамини, минерали, антиоксиданти, растежни фактори, хидратиращи и ревитализиращи агенти в същинския слой на кожата. Процедурата повишава абсорбцията на серумите до 1000 пъти, в резултат на което и кожата се хидратира и подхранва значително.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са простотии, но е скъпичко. Най-важното: пазете си нервите!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак някакви нови простотии за пари, да се лъжем жените, че ще ни помогнат против стареенето.