Как да направим здрав гръб с мъртва тяга?

Фитнес съветите на Мартин Гергов
31 мар 2017 13:30, Eкип на Puls.bg
9
Как да направим здрав гръб с мъртва тяга?
Reuters

"Мъртва тяга" е едно от най-древните упражнения в света на бодибилдинга. И не големите бицепси, а голямата мъртва тяга е признак на огромна сила и концентрация. Това е упражнението, с което ще се презастраховате срещу болки в кръста, в най-добрия смисъл на думата! 

Начин на изпълнение на упражнението "Мъртва тяга"
 
Преминаваме към изходното положение (за помощ ползвайте видеоматериала).
 
Заемете разкрач малко по-тесен от широчината на раменете (стъпалата са успоредни). Гърдите са изпъчени напред, а седалището е издадено назад (получава се лека S-образна стойка). Главата е насочена напред и леко нагоре. Поддържайте описаната стойка по време на цялото изпълнение на движението.
 
След това се наведете (приклякайки) и захванете здраво лоста като си поемете въздух. Лостът трябва да е изключително близо до краката (опира се в костите). След като сте изпълнили всичко това започнете да се изправяте постепенно, като лостът се движи максимално близо до бедрата и издишвайки.
 
След  достигане на крайната точка на движението (почти сте изправен), започнете да спускате плавно надолу (към изходната част), като краката са фиксирани в коленете (т.е. леко сгънати в коленете). Спускайте надолу, докато горната част на тялото достигне точката, в която е успоредна на пода.
 
След като приключите повторенията си (т.е. за последното повторение) – приклекнете и оставете бавно щангата, следвайки правилата за изпълнение.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тази статия ще осакатите някой тийн!
8
0
 
8
 
! Отговори
ммм .... да преди 7 години
Как да направим здрав гръб с мъртва тяга?Аз ще ви кажа..с лопатата на къра!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато сте млади, каквито и глупости да правите с тялото си, шансът да ви се размине /временно/ е висок - метаболизмът хвърчи и всичко зараства бързо.Като вдигнете годинките обаче, всичко се връща с лихвите - и тогава разбирате цената на дебилщините, които някое пишман гуру ви е карало да правите.
6
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 7 години
Това го е писала някоя офис мърдА дето е виждала щанга само на снимка. Мъртвата тяга не е за всеки, дори и с колан риска от необратими травми е огромен. Преди да се прави трябва сериозна подготовка с други упражнения за горна и долна част на гърба.
5
1
 
11
 
! Отговори
вал преди 7 години
С мъртвата тяга трябва да се внимава много,защото може да доведе до сериозни травми.
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pryasno: otivate dragi haliucinatori vuv Vraca i vmesto jivotinska tyaga durpate karucite na mongolite,hem shte oceleyat te,hem vie tyaga,kraka,g.u.z,vrat vejdi,mustaci kvoto iskate
3
4
 
8
 
! Отговори
гд преди 7 години
Най-дебилното упражнение е мъртвата тяга. Колко древно е? От палеолита може би?
2
0
 
9
 
! Отговори
супер преди 7 години
Точно такива са инструкциите за вдигане на тежките пазарски чанти. Колко повторения?
1
0
 
11
 
! Отговори
Wing преди 7 години
Статия за мъртва тяга със снимка на упражнение за гърди ;)