Koи фактори намаляват женското либидо

Основни нарушения, свързани със сексуалността на жените
9 апр 2017 23:00, Eкип на Puls.bg
12
Koи фактори намаляват женското либидо
Reuters

Сексуалността е важен елемент от живота на съвременната жена. Тя е съвкупност от сексуално желание и сексуален отговор. Външните фактори като интерес и привличане към мъжкия пол, емоционално състояние определят сексуалното желание. Отговорът е последователност от възбуда, плато, оргазъм и резолюция. Нарушенията, които са свързани със сексуалността, може да засегнат всеки един елемент формиращ сексуалността.

Сексуалните нарушения може да са резултат от емоционални промени или физиологични нарушения.

1.Намалено либидо – по този начин се означава намаленото сексуално желание. Този проблем се среща значително по-често при жени в зряла възраст. През периода на бременност и менопауза това е естествено и често сексуално нарушение.

Намаленото желание за сексуален контакт е водеща характеристика на това състояние. В резултат на това сексуалната стимулация не оказва въздействие върху жената. Женското либидо е пряко свързано с емоционалното състояние – преумората и стресът водят до подтискането му. За да се помогне за възстановяване на сексуалното желание, е необходимо да се установи причината за възникване на това нарушение. При млади жени може да е свързано със сексуални травми през периода на детството и пубертета или погрешно предаден модел в семейната среда. 

2.Липса на оргазъм – при много малък процент от жените 5 – 10% съществува истинска липса на оргазъм. Обикновено сексуалното желание е запазено, но двете нарушения може да се развият и едновременно. Нарушено достигане до кулминацията на сексуалния акт се наблюдава най-често при по-млади жени, които са започнали скоро да водят полов живот.

3.Диспареуния – това е болезненост по време на полов акт. Дискомфортът и болката може да са свързани с различни причини като наличие на възпалително заболяване на половите органи на жената или намалена лубрикация през фазата на възбуда. Много често това оплакване е при жени след раждане по естествен път. При наличие на разкъсвания, които налагат зашиване, е необходим по-дълъг период на възстановяване с оглед намаляване на болезнеността по време на полов контакт.

Повече за нарушенията в женската сексуалност може да прочетете в Puls.bg

 
 

12
Още от
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Женското либидо зависи от хормоните в момента. При жените са ту естроген, ту прогестерон.... Желанието е различно в различните дни от месеца. За разлика от мъжете, които винаги са готови.
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми на курра за женското либидо. Важни са МОЕТО либидо и МОЯТ кеф!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статията е смешна,направо абсурдна.
Основна причина:
1.Вече не те обича
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надя Николова = Минко = Жена. Личностно мултиплициране.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не намалява женското либидо така както празния мъжки портфейл. Ай.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днешно общество, целия Свят е много зле.

Караме жените да бачкат като равноправни на мъжете. Караме ги да раждат. Караме ги да готвят и чистят. Да гледат децата. Да гледат мъжа си и още и още...
Не става пичове.

Аз идвам от бъдещето и ще Ви кажа, че скоро нещата ще се променят. Първо ще се чудите, защо се случва "голямото зло" и после ще се сетите. Да ще бъде късно и все пак нещата ще се оправят. Ето какво ще се случи.

През 2019 год. жените ще спрат да зачеват.
Две години ще се води война, к
3
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
До 1

Надя Николова си почива, щото утре има санитарен полуден! Треа си почисти компютъра, нали е ай-ти специалист!!!
2
7
 
5
 
! Отговори
Поля преди 1 година
Либидото ми е най-високо, докато смуча спарена, пенсионерска пишшка, а през това време домашният любимец ми отпаря аннала. СКР СКР :)
1
0
 
6
 
! Отговори
Питайте Надето преди 1 година
Заядливите чичаци, които пишат тук коментари с цел да дразнят Надето, ще я накарат да се отврати от секса.
Наде, не им обръщай внимание, интересувай се от по-младите! :))

Растителни въглехидрати, от които се отслабва
Растителни въглехидрати, от които се отслабва

Растителни въглехидрати, от които се отслабва

Домашни лекове при изгорен език
Домашни лекове при изгорен език

Домашни лекове при изгорен език