Осигуряват 30-процентов резерв от ваксини

Засилен контрол върху имунизациите, искат от Министерството
22 апр 2017 18:32, Петя Славова
5
Осигуряват 30-процентов резерв от ваксини
Снимка: Reuters

Предвижда се поетапно създаване на 30-процентов резерв от ваксини, каза пред журналисти д-р Теодора Тодорова, представител на Министерството на здравеопазването по време на семинар, посветен на ваксинопрофилактиката.

Създаването на този резерв ще стане поетапно, обясни Тодорова и допълни, че целта е чрез него да се поддържа процеса на имунизации, ако има проблем с доставката на ваксини за задължителния имунизационен календар.

Остава проблемът с ритмичността на осигуряване на ваксините, каза още Тодорова и посочи, че предстои нормативна промяна за дългосрочно планиране на необходимото количество ваксини. От тази година се предвижда да се сключват по-дългосрочни договори за доставка на ваксини.

По думите на Тодорова трябва да се засили контролът върху извършването на задължителните имунизации, пише БТА.

Днешните деца в "Столипиново" боледуват от морбили, защото техните майки не са били имунизирани, каза още Тодорова и представи данни за имунизационния обхват през 2015 и 2016 год.

През двата периода се посочва, че имунизационният обхват е голям сред новородените, докато те все още са в болница, но след това нивото на обхванатите с реимунизации спада.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Съжалявам здравните служители, които зависят от ваксините.
4
0
 
1
 
! Отговори
batevale преди 1 година
Преди няколко години ,заради предстояща командировка в Африка ,ми се наложи да проверя ваксинациите си . На мене ,като представител на по-старото поколение ,ми се наложи да бъда ваксиниран само срещу жълта треска ,докато на по-младите ми колеги бяха необходими до пет различни ваксини..........Нещата не вървят както трябва в здравеопазването(А, и не само там !)
3
1
 
3
 
! Отговори
иликтутатъ преди 1 година
От унази "оскандалената" Ваксина ЛИ, щъ съ запъсявъми???? Туй пък 'цитатче" кво иска да ни каже "трябва да се засили контролът върху извършването на задължителните имунизации" ???? Може би и се иска, всички да одът да се боднат, срещу една мънечка таксичка? Понеже сте захвърлили доверието.... Е те тука да ми го турите на масата, па нема да повервам на ушите си, че ми показвате убавиня, вместо ......
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Москов няма ли да бъде съден.
1
2
 
15
 
! Отговори
Тео.на конспирациите преди 1 година
Сигурни ли сте ,че са безобидни тези ваксини?

5 минерала за отслабване
5 минерала за отслабване

5 минерала за отслабване

Как куркумата помага в отслабването?
Как куркумата помага в отслабването?

Как куркумата помага в отслабването?