7 стъпки за ускоряване на метаболизма и топене на мазнини

Лятото идва, ето как да влезем по-лесно във форма
7
7 стъпки за ускоряване на метаболизма и топене на мазнини
Снимка: Reuters

Метаболизмът е основният фактор, който влияе не само върху външния ни вид, но и върху здравето. За да сме здрави, а и за да отслабнем по-бързо и лесно, метаболизмът ни трябва да работи правилно.

Има някои ежедневни стъпки, които ще ви помогнат да ускорите метаболизма и да свалите излишното тегло. Ето кои са те:

Пийте много вода

Това помага на организма да се освободи от токсините. Метаболизмът се засилва и като пиете чаша вода преди хранене. Така ще увеличите усещането за ситост и ще ускорите обработката на мазнини и соли в тялото.

Яжте на всеки 3 часа

Най-добрият механизъм за контрол и регулиране на метаболизма е честото хранене в изключително малки количества. Хапвайте полезна междинна закуска през 3 часа, за да поддържате нивата на кръвната захар. Това е много важно с оглед на ускоряване на метаболизма и отслабване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 рохки яйца, сирене на дупки и хайнекен. Сега отивам да ги правя... Аман от диети и глад!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладен стоя , но с по 20 гр, ядки и др. не ще издържа.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
забравих да спомена че всекиден правя 30 минути гимнастика и 5 километра бягане ако сутрин не пия кафето си със захар откъде да намеря бързите въглихидрати необходими за бягането ми а иначе както казах задължително вечер две сварени яица и салата иначе откъде да набавя енергия
4
0
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Идеята за ядене на 3 часа е в това, да се хапне 20 гр орехи например.Започвате деня си със захар? Супер вредно - покачвате си инсулина бързо, а това ако е честа практика ще доведе до диабет.Зелената салата с яйца е ОК, но без алкохол.Фъстъчките пържени нали :Д :Д Безполезна храна - мазна и неподходяща за вечерно хранене. Ядките трябва да са сурови.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАИ ГРЕШНАТА РЕЦЕПТА ДА ЯДЕМ ПРЕЗ 3 ЧАСА ДА НЕ СМЕ ПРАСЕТА ЗА УГОЯВАНЕ ЗА 3 МЕСЕЦАОТ 84 КГ СТАНАХ НА 70 КГ СПРЯХ ЛЕКАРСТВАТА ЗА ХИПЕРТОНИЯ ЗАЩОТО КРЪВНОТО СЕ НОРМАЛИЗИРА РЕЦЕПТАТА Е ПРОСТА СУТРИН ЕДНО КАФЕ ЗА РАЗБУЖДАНЕ ЕСТЕСТВЕНО СЪС ЗАХАР НА ОБЯД ЕДНА ЯБЪЛКА И КОГАТО ТРЯБВА ДА ЗАРЕДИМ АКУМУЛАТОРА ЗА СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН ВЕЧЕР ДВЕ СВАРЕНИ ЯИЦА С МНОГО САЛАТА ЕДНА ЧАША БИРА СЛЕД ТОВА ИЛИ БЯЛО ВИНО С МАЛКО ФЪСТЪЧКИ И ГОТОВО ГАРАНТИРАМ ВИ ЧЕ ЗА 3 МЕСЕЦА ЩЕ СМЪКНЕТЕ НАИ МАЛКО10 КГ
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искате да отслабнете ? Толкова е просто - НЕ напълнявайте !
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"стъпки за ускоряване на метаболизма и топене на мазнини"Това ми напомня на вица: "Ау, колко си финна! Какво ядеш? Другата: Същото като теб но на половина."Хората се тъпчат с много и с високо калорична храна и после се чудят как да оправят последствията. Все едно да закъчиш към резервуара на колата цистерна и да въртиш повече километри за да изгориш допълнителното гориво. Откачи цистерната и пълни толкова колкото изразходваш. (Или оправи проблема, не оправяй последствията)