Лицето издава липсата на витамини

Кървенето на венците може да се дължи на липса на витамин С
21 май 2017 22:29, Eкип на Puls.bg
1
Лицето издава липсата на витамини
Reuters

Всеки знае, че разнообразното и балансирано хранене е ключово за доброто здраве и красотата. Дефицитът на някои витамини може да бъде разпознат по ясни признаци, проявяващите се на лицето. 

Подпухналите очи рано сутрин най-често са симптом на недоспиване и умора. Ако те продължават да са подпухнали през целия ден обаче, това може да е сигнал за недостиг на йод. Този минерал е от особено значение за правилната функция на тиреоидната (щитовидна) жлеза и произвежданите от нея хормони. Една от многото възможни причини за нарушение в нейните функции може да е недостатъчният прием на витамин А.
 
Нетипично бледата кожа може да се дължи на недостиг на желязо, слънчева светлина или на дефицит на витамин В12. Неговата липса се характеризира именно с избледняване на кожата, а още – с липса на енергия, чест недостиг на въздух и появата на главоболия.
 
Появата на суха, чуплива коса също може да се корени в хранителните навици. Често е симптом на недостатъчно приети количества витамин В7 и биотин. Дефицита им може да се проявява и в усилена загуба на коса, образуването на червени обриви около очите, носа и устата и бързонастъпващо чувство за умора.
 
Бледите устни могат да сигнализират недостиг на желязо. Ако не се обърне внимание на този проблем, може да се стигне и до анемично състояние, в което кръвта не може да произвежда достатъчно червени кръвни клетки. Дори да се приемат отлични количества желязо с храненето, ако няма достатъчни количества витамин С, тялото не може да извлича полезния метал от храната и той бива изхвърлен, без да е помогнал за метаболитните нужди на организма.
 
Кървящите венци също могат да са причинени от недостиг на витамин С. Забелязват се най-често след миене на зъби или използването на конец за зъби – недостига на витамин С води до отслабване на здравината на кръвоносните съдове на венците.
 
 
 

1
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боксьорите имат липса на витамини, постоянно са в кръв.

Оригинален маникюр с арт линии (галерия)
Оригинален маникюр с арт линии (галерия)

Оригинален маникюр с арт линии (галерия)

Неща, които всяка жена трябва да знае за своите 40
Неща, които всяка жена трябва да знае за своите 40

Неща, които всяка жена трябва да знае за своите 40