Карбокситерапията гони целулита

Ето кои са предимствата на процедурата
6 юни 2017 09:30, Eкип на Puls.bg
0
Карбокситерапията гони целулита
Reuters

Принадлежаща към категорията “алтернативна медицина“, карбокситерапията е позната под името карботерапия, карбокси-мезотерапия или подмладяване чрез CO2 - газ, присъстващ естествено в организма. 

Техниката използва инжектиране на газ с фина игла в интрадермалните пластове и способства елиминирането на мастните клетки, възстановявайки еластичността на кожата.
 
Техниката на подкожно инжектиране на газ CO2 се използва във Франция от 1934 г. за лекуване на артериални проблеми, както и на проблеми със заздравяване на кожата, вследствие на диабет. Представена за пръв път в Париж, днес тя се използва с успех в областта на естетичната медицина, особено при отстраняване на целулит и отпускане на кожата без странични ефекти и болки.
 
В България методът е въведен от д-р Борислав Кирчев.
Мезотерапия на тяло – с нея можем да повлияем и целулита 
Мезотерапия - как да съживим кожата? 
Плазмотерапия или подмладяващия ефект на вампирския лифтинг 
 
Предимства на карбокситерапията
 
Процедурата е безболезнена и тъй като този газ е естествен за организма, прилаган в умерени количества, няма странични ефекти. Употребата му в естетичната медицина е в минимални количества, далеч под долния праг на токсичност на газа, дори в нормалния му състав (максимално до 250 куб. см на процедура). Въглеродният диоксид елиминира токсините и обогатява с кислород кожата, която става по-еластична.
 
Процедурата има двойно въздействие: на първо време се унищожават мастните клетки чрез липолиза, а в последствие се разширяват кръвоносните съдове, което подобрява кръвообмена и обогатяването на кръвта с кислород. Течностите и токсините, натрупани сред мастните клетки, се елиминират и кожата стана по-еластична.
 
Най-разпространената употреба на карботерапията в естетичната медицина е при разграждането на целулита, но тя има благоприятен ефект и при изглаждане на кожата на деколтето, на овала на лицето, на отпуснатата кожа, бръчките, торбичките под очите, при плешивост и псориазис или акне.
 
Протичане на процедурата
 
Инжектирането се извършва с ултра фина игла и както при мезотерапията и въглеродния диоксид се вкарва постепенно. Карбокситерапията трае около 15 до 30 минути, в зависимост от вида на третираната повърхност. Сеансът трябва да се повтори 2-3 пъти през 3 седмици. Ефектът, който се постига, е изглаждане на кожата, както изглаждане на белезите от акне и други фактори.
 

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации


Маникюр котешко око (галерия)
Маникюр котешко око (галерия)

Маникюр котешко око (галерия)

Симптоми на дехидратация, които игнорираме
Симптоми на дехидратация, които игнорираме

Симптоми на дехидратация, които игнорираме