Хапвайте черница при анемия и храносмилателни проблеми

Вижте 10 ползи за здравето от вкусните плодове на черницата
0
Хапвайте черница при анемия и храносмилателни проблеми
Снимка: pixabay

Лятото е сезонът, в който се радваме на изобилие от пресни плодове. Едни от тях са плодовете на черницата. Има няколко различни вида от тези дървета, за които се смята, че са пренесени от Азия.

Плодовете на черницата са високо ценени поради уникалния си вкус и впечатляващ и необичаен състав на хранителни вещества. Всъщност повечето сортове, които се срещат в различни части на света, се считат за „местни“ за тези райони.

От черницата се приготвят вина, сладка, компоти и други. Вижте 10 здравословни причини да консумирате плодовете на черницата по-често, особено когато са свежи.

Бори се с рака

Черницата е добър източник на ресвератрол – мощен фитонутриент, който се съдържа и в гроздето. Според учени, редовната консумация на плодовете може да намали риска от рак и да помогне в борбата със съществуващите ракови заболявания.

Полезна за кръвта, бъбреците и черния дроб

В китайската медицина черницата се счита за тонизираща кръвта, което означава, че я очиства и укрепва цялата система. Ако пък искате да се погрижите за здравето на бъбреците и черния дроб, хапвайте по-често от тези плодове, когато им е сезонът.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари