Митове за алергиите

Мит: Черният мухъл отключва алергии
14 авг 2017 09:45, Михаела Лазарова
2
Митове за алергиите
Снимка: pixabay

Алергиите засягат много хора, най-често деца. По отношение на алергичните реакции се ширят всевъзможни митове, някои от които ще се опитаме да развенчаем в следващите редове, благодарение на мненията на различни специалисти алерголози.

Мит: късокосместите домашни любимци не причиняват алергии

Вероятно сте чували този мит не само от хорските приказки, но и по телевизията. Истината е, че самата козина няма нищо общо с алергиите. Всяко животно има козина и ако тя е източникът на алергени, то човек с алергия трудно би се доближил до което и да е животно.

Всъщност онова, което предизвиква алергични реакции са протеините, отделящи се в пърхота, слюнката и урината на животните. Ето защо може да мислите, че имате алергия към кучешка козина, но зайци, котки, морски свинчета също да повлияят симптомите ви в определена степен, споделя за Family Circle д-р Кристина Порч-Къран, алерголог в Coastal Allergy Care в окръг Вентура, Калифорния.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това,че черният мухъл отключва алергии не е мит.Тук в Германия са много строги към собствениците на такива сгради и жилища,защото черният мухъл и влага причиняват тежки белодробни и други заболявания.А наемателите могат да осъдят собственика на жилището без проблем,при поява на такъв мухъл.Понякога се появява и в бани,влажни места,при използване на силикон или недишащи материали.
1
1
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
подозирам алергиите са силно свързани с високата хигиена, подобно на автоимунните заболявания.