Как да се справите с прекомерното изпотяване?

Няколко трика, които доказано помагат
29 авг 2017 15:23, Михаела Лазарова
8
Как да се справите с прекомерното изпотяване?
снимка: pixabay

Изпотяването е неприятно за всеки, въпреки че е нормална част от работата на организма. Потенето е механизъм, по който тялото се охлажда и отделя токсини. Прекомерното изпотяване обаче е проблем, който предизвиква редица неудобства.

То може да е предизвикано от стрес, физическа активност, хормонален дисбаланс, горещина. В тези случаи дезодорантите и антиперспирантите не помагат. По дрехите се образуват издаващи петна, а тялото започва да излъчва силна неприятна миризма.

Ето няколко ефикасни начина, по които можете да се справите с прекомерното изпотяване.

Антибактериален сапун

Лошата миризма, която излъчва потта е причинена от бактериите, които се натрупват по кожата. За да ги неутрализирате, използвайте антибактериален сапун.

Сода за хляб

Содата е добър естествен антиперспирант. Нанесете малко от нея върху влажна кожа и оставете да действа през нощта. На сутринта изплакнете. Можете да си приготвите и домашен антиперспирант със сода.

Нужни са ви:

  • 2 супени лъжици сода
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица захар
  • 1 литър вода

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Пълни глупости преди 6 години
Това, което е написано тук вреди на здравето ви. Приемането на сол ще предизвика повишаване на кръвното ви налягане, а при редовна употреба може да доведе до трайни проблеми в сърдечно съдовата ви система. Изпотяването е нормален процес, който регулира температурата на тялото. Иначе трябва да дишате като кучетата в горещо време. Игнорирайте напълно тази статия - отковенно вредни съвети за вашето здраве !
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питие с лед на климатик. Няма да се пръскам със сол и захар.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По- често трябва се охлаждате.Плуването е най-добър добро за охлаждане и движението на всяка група мускули.Така изхвърляте ненужното от вас охлаждате се и потенето намалява.Тогава вече знаете че организма ви се е пречистил основно.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ,2Както е полезно да ходите на сауна.Изхвърляте прекалено много токсини минерали и вода от организма си.Това го правите изкуствено.Естествено когато самия организъм има нужда да се пречисти.Вие се чистите няма вечно се порите.Особенно ако не сте от хората които много се потят.Организма вие е на предел изхвърля всичко ненужно от вас.Чрез пита т.е това е вода.Чрез урина,ако по-често уринирате.Но трябва да пиете много вода за чиста и свежа лъскава кожа. Крайния ефект!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рецептата със сода и сол как да е, ама тази захар за какво е?
2
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 6 години
от мен да знаете, изпотяването е полезно!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ходете на места къде е +50 градуса.