Четирима от Луковит в болница с хепатит А

Повечето случаи са регистрирани в ромския квартал "Изток"
15 сеп 2017 19:16, Василия Пейчева
0
Четирима от Луковит в болница с хепатит А
Снимка: Архив, Reuters

В Луковит в момента има четири случая на болни от хепатит А, настанени са в ловешката болница. Това е установил областният управител на Ловеч Георги Терзийски, който е бил на посещение в луковитския квартал "Изток", заедно с директора на РЗИ д-р Ивелина Русева, кмета на общината Иван Грънчаров и директора на ВиК - Ловеч Данаил Събевски, съобщават от областната администрация.

Към момента по информация от експертите от РЗИ - Ловеч, заболелите са четири деца и те са в болница, а всички, които са били хоспитализирани, са изписани здрави, така че няма някаква извънредна ситуация и няма основание за притеснение, е заявил Терзийски.

Директорът на РЗИ е посочила, че са предприети всички противоепидемични мерки по отношение на заразните огнища, контактните лица, детските и учебни заведения, обектите с обществено значение, подлежащи на контрол от инспекцията. По думите й от 10 май до 13 септември са регистрирани 124 случая на заболели от хепатит А, като почти всички са от ромския квартал "Изток".

Според Събевски направени са всички изследвания на водата и те отговарят на изискванията.

От РЗИ са изготвили здравно-образователни материали относно начините на заразяване и мерките за предпазване от болестта, които са разпространени сред населението в квартала и са поставени на всички обществени места.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

3-дневен детокс с вода с чия и лимон
3-дневен детокс с вода с чия и лимон

3-дневен детокс с вода с чия и лимон

Как да се предпазим от грипа
Как да се предпазим от грипа

Как да се предпазим от грипа