Ученици с концерт в подкрепа на Боби

Детето има тумор в гръбначния стълб
12 окт 2017 11:07, Eкип на Puls.bg
0
Ученици с концерт в подкрепа на Боби
Снимка: Фейсбук

Софийски ученически съвет организира благотворителен концерт в помощ на 7-годишния Божидар Кръстев, който се бори с тежка диагноза. Изявени и социално активни младежи от различни училища в София ще се съберат в 19, 30 часа, на 30 октомври, в Дом на културата „Искър“, за да подкрепят каузата „Да помогнем на Божидар“. 

Очаква се в събитието да вземат участие известни певци от "Х Фактор", "Гласът на България", както и звезди от голямата родна сцена. Учениците приканват и други изпълнители, които искат да се включат в благородната кауза, да се свържат с тях. Столична община от своя страна ще осигури безплатно залата за провеждане на концерта, всички пари от който ще отидат за лечението на Боби.

7- годишното момченце от гр. Камено има тумор на гръбначния стълб, който прогресира много бързо. През март 2017 г. му е направена операция България, която е неуспешна. Детето не успява да тръгне на училище както връстниците си през септември, защото болестта го приковава на инвалидна количка. Резултатът от ядрено-магнитния резонанс, направен в Турция, показва двойно нарастване на злокачественото образувание, което налага повторна операция в най-скоро време. Лекари от испанската болница "Clinica Universidad de Navarra" дават шанс на неговите родители, че той ще се оправи, но за целта са нужни много средства, с които семейството не разполага. 

Цялата сума, необходима за за лечението на Боби Кръстев е 110 000 лева, като 80 000 лева вече са по сметките на детето, благодарение на добри хора които му подават ръка. През май 2017 момчето е оперирано повторно. Туморът е отстранен, но хистологичният резултат показва мултиформен глиобластом 4-та степен (злокачествено образувание). Това налага провеждането на химио и лъчетерапия, а след това и рехабилитация.

Парите за първия курс на лечение на Божидар Кръстев са събрани, но кампанията за набиране на средства продължава, тъй като терапията в чуждестранната клиника ще бъде много продължителна.

Всеки, който иска да помогне със средства, може да ги преведе на: 

IBAN: BG87 UNCR 7000 1522 9420 57 

Име: Божидар Тихомиров Кръстев 

Paypal: t.kraste@gmail.com

ДМС: СМС с текст DMS BOBCHO на номер 17 777

Още за историята на Божидар четете в Puls.bg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари