Закусихте ли? Лекар разкри коя е най-полезната ви опция

Съставките й осигуряват фибри и протеини
1 ное 2017 11:17,
15
Закусихте ли? Лекар разкри коя е най-полезната ви опция
Снимка: flickr

Лекарка от Харвард каза, че най-здравословната закуска се състои от три основни съставки - горски плодове, кисело мляко и овесени ядки, пише в. "Дейли мейл".

Моник Тело препоръчва да започваме всеки ден с такава закуска. Тя осигурява две ключови хранителни вещества на организма - протеини и фибри. Те захранват мускулите, засищат глада и регулират храносмилането.

Тело каза, че винаги използва замразени плодове, защото съдържанието им на витамини е по-високо и са по-евтини. В тях също има фибри, както и витамините A, C и К. Отгоре тя поръсва овесени или друг вид ядки и семена.
Според експерта, изяждането на купа зърнена закуска или препечена филийка сутрин е равносилно на това да закусим с десерт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сакам да си ям кво ми на мене кеф ! Баба си отиде на 127 години и всяка сутрин-попара с винце ! Истина е а не шега !
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Какво по дяволите е yogurt? Нещо по-различно от кислото мляко ли? Или се правим на модерни..
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
смесването на плодове и храна води до хаос в стомашните ензими и нарушава храносмилането, но това повечето лекари въобще не го взимат на сериозно. Плодове и сокове трябва да се консумират само отделно без друга храна.
10
2
 
22
 
! Отговори
д-р Иванов преди 6 години
Една гроздова на гладно сутрин също допринася за придобиване на невидими сили. Освен това е като катализатор при изгарянето на мазнините. Овесени ядки с малка гроздова - считам че това е оптималната закуска на някой,който цял ден ще се бори с вятър и дъжд,докато се мъчи да работи.
9
13
 
5
 
! Отговори
Горкия " доктор преди 6 години
До ДокторПри комунизма гледахме чужбина през КРИВ МАКАРОН, глу..ко!С " ОТКРИТ ЛИСТ " НАЙ-МНОГО ДО ПЕТРИЧ.
8
14
 
7
 
! Отговори
Dani преди 6 години
Az dokato patuvam za rabota izqjdam 3 banana i okolo 10,30 h.si izqjdam sandvich s avokado bez sol-mnogo vkusno i leko , i chak kam 16h.veche kogato sam se pribrala useshtam malko glad.
7
8
 
29
 
! Отговори
Доктор преди 6 години
Най-полезните опции последно ги имаше през комунизма. Сега си купуваш нещо, но не се знае какво е.
6
3
 
16
 
! Отговори
Месалина преди 6 години
До Гошо...ТъпотоИзключвам купешкото "кисело мляко", но ако си купуваш прясно от ферма или от баби и дядовци, занимаващи се с това и си го квасиш, те уверявам, че хранителната стойност на това мляко е много по-висока от магазинското, съответно по-засищащо. Една купичка от 300 мл + ядки/плод е напълно достатъчна. А обилно не е еквивалент на здравословно.
5
9
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Посочените..три съставки,стават само за един...лек десерт на...нормалната здравословна закуска.Сутрин на масата трябва да има каквото ти душа сака и да заредиш организма с енергия за целия ден.За сметка на това,вечер почти не трябва да се яде,или може би ако не сме си изяли...сутрешния десерт.
4
8
 
23
 
! Отговори
az преди 6 години
До АнонименВ рецептата пише мляко , йогурда не е мляко...
3
9
 
15
 
! Отговори
11 преди 6 години
До До 1Мдааа, и после работното ти място ще е във вецето.
2
8
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Към всичко това кафена лъжичка куркума....няма болести!...
1
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Lidl/DIA има овесени ядки с плодове и семена(1,50?/кг), слагам една чаша добавям малко счукани орехи и 250 мл yogurtразбит със 150 вода, накисвам ядките преди лягане и закуската е готова. Дал съм си сметка , че с този тип закуска много рядко огладнявам до обяд, за разлика от кафе с мляко и някакъв сандвич.