Всеки четвърти човек страда от метаболитен синдром

Това ли е чумата на 21-ви век?
9 ное 2017 09:53, Петя Славова
14

Всеки четвърти човек в света страда от т. нар. метаболитен синдром, съобщава Bulgaria ON AIR.

Преди години понятието не говори нищо на Антоанета Кабакова. Жената постъпва в болницата по ендокринология в София, за да лекува други заболявания.

След направените изследвания се оказва, че Антоанета се сред хилядите засегнати от метаболитния синдром. Състоянието често е съпроводено от висока кръвно и затлъстяване.

Повечето килограми водят до ставни усложнения, които затрудняват движението при пациентите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
още за науката преди 6 години
Не е далеч времето (50-100 години максимум) когато ще можем да ядем каквото си искаме и да не пълнеем благодарение на едно хапченце или на това ,че още преди да се родим са ни махнали гените, причиняващи бавен метаболизъм. Някои хора могат да ядат каквото поискат и да не пълнеят. Точно тези хора трябва да бъдат изследвани и гените им да бъдат имплантирани на останалите.
13
0
 
0
 
! Отговори
науката е отговорът преди 6 години
Бъдещето е на фармацевтичните и генетичните решения - изнамиране на фармакологични способи за инхибиране на действието на храносмилателните ензими, чревната резорбация и производството на храносмилателни сокове с цел да се постигне дозозависимо ограничаване на усвояването на приетите с храната калории до 90%. Малка ,но значителна крачка в това отношение е препаратът Орлистат. Трябва да се открият и гените отговорни за трупане на мазнини запаси и да се премахват от бъдещите ембриони.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Метаболитния синдром предизвиква пикове в кръвната захар. Това от своя страна предизвикава нарушаване функциите на хемоглобина да пренася хранителни вещества и може да се окаже, че преяждаш, а организма гладува. За производството на хемоглобин организма се нуждае от желязо и най - вече от хлорофил. Това освобождава калий, който частично подпомага запазването на калция. И подобрява метаболитния синдром. Излишъците от калции с изкуствен произход може да доведе до ускорено стареене на мозъка.
11
5
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Консумацията на кафе извлича калция от организма, който по принцип стопира отделянето на хормона на стреса - кортизон. Кортизонът, отделян постоянно и в големи количества обърква целият хормонален фон и предразполага трупането на мазнини в коремната област. За да го тушира, организмът извлича още повече калций от костите, страда и колагена на кожата и ето ви - дебели, сбръчкани, стресирани, с объркани хормони, остеопороза, хипертония. Решението - пийте допълнителен калций, особено ако пиете кафе
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основния причинител на метаболитен синдром са европейските Е - та в комбинация с фруктоза и мазнини, независимо от какъв тип. Тогава дори и полезнитъе мазнини стават отрова. Това значи всички известни и неизвестни европейски и американски марки храни. Има и други фактори, но това са основните.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разкарай всичките "европейски" продукти от диетата си, пухкавия хляб и всичко сладко. Добави 2 марули и 2 моркова на ден и имаш шанс да живееш още 20 години с метаболитен синдром без лекарства. Не забравяй да разкараш европейското сухо мляко, пилешкото и яйцата откъм немско и месото тип ирландско забравено. Също спри да си купуваш "технологични остатъци" от италиански и всякакви други европейски салами. И тях ако махнеш нацяло имаш шанс да живееш 25 години още...
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз страдам от метаболитен синдром и инсулинова резистентност, пък съм висока 172 и тежа 70кг. - тоест не съм някоя "дебеланка". Имайте предвид, че основния причинител е стреса и напрежението, не тъпченето. Не ям бърза храна, наблягам на здравословно хранене и калориен прим около 1000-1200 калории и мога да ви кажа,че това състояние се преборва ужасно трудно. Спорт, умерена храна и малко стрес е пътят към оздравяване :)
7
5
 
1
 
! Отговори
ЧИЧИ преди 6 години
До дебеланкаМаай си спокойно, може американците да те викнат да те снимат за манекенка, нали сега е модерно да си 200+ кила.
6
6
 
4
 
! Отговори
Men преди 6 години
Тъпчат се по цял ден и после било от метаболитен синдром. Ами то простотията не се лекува...Дебелеела от въздуха, бе някой да каже кой е тоя хормон дето от въздуха произвежда сланини...
5
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Мързел съчетан с лакомия води до метаболитен синдром
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германски храни за източна европа, майна. Темата трябва да получи потресаваща популярност. За да се знае за геноцида, който извършва над нас западноевропейската ***.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече така ли се казва на лакумията?
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Метаболитният синдром не е болест, а състояние причинено от множество фактори. - токсини- липса на витамини и най-вече на минерали- стрес и притеснения
1
1
 
11
 
! Отговори
дебеланка преди 6 години
Кофти тръпка,ама като ми се яде кво да прая