Всеки четвърти човек страда от метаболитен синдром

Това ли е чумата на 21-ви век?
9 ное 2017 09:53, Петя Славова
14

3592 гледания   |  Още видео
Всеки четвърти човек в света страда от т. нар. метаболитен синдром, съобщава Bulgaria ON AIR.

Преди години понятието не говори нищо на Антоанета Кабакова. Жената постъпва в болницата по ендокринология в София, за да лекува други заболявания.

След направените изследвания се оказва, че Антоанета се сред хилядите засегнати от метаболитния синдром. Състоянието често е съпроводено от висока кръвно и затлъстяване.

Повечето килограми водят до ставни усложнения, които затрудняват движението при пациентите.

 


14
Още от
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
още за науката преди 9 месеца
Не е далеч времето (50-100 години максимум) когато ще можем да ядем каквото си искаме и да не пълнеем благодарение на едно хапченце или на това ,че още преди да се родим са ни махнали гените, причиняващи бавен метаболизъм. Някои хора могат да ядат каквото поискат и да не пълнеят. Точно тези хора трябва да бъдат изследвани и гените им да бъдат имплантирани на останалите.
13
0
 
0
 
! Отговори
науката е отговорът преди 9 месеца
Бъдещето е на фармацевтичните и генетичните решения - изнамиране на фармакологични способи за инхибиране на действието на храносмилателните ензими, чревната резорбация и производството на храносмилателни сокове с цел да се постигне дозозависимо ограничаване на усвояването на приетите с храната калории до 90%. Малка ,но значителна крачка в това отношение е препаратът Орлистат. Трябва да се открият и гените отговорни за трупане на мазнини запаси и да се премахват от бъдещите ембриони.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Метаболитния синдром предизвиква пикове в кръвната захар. Това от своя страна предизвикава нарушаване функциите на хемоглобина да пренася хранителни вещества и може да се окаже, че преяждаш, а организма гладува. За производството на хемоглобин организма се нуждае от желязо и най - вече от хлорофил. Това освобождава калий, който частично подпомага запазването на калция. И подобрява метаболитния синдром. Излишъците от калции с изкуствен произход може да доведе до ускорено стареене на мозъка.
11
5
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 месеца
Консумацията на кафе извлича калция от организма, който по принцип стопира отделянето на хормона на стреса - кортизон. Кортизонът, отделян постоянно и в големи количества обърква целият хормонален фон и предразполага трупането на мазнини в коремната област. За да го тушира, организмът извлича още повече калций от костите, страда и колагена на кожата и ето ви - дебели, сбръчкани, стресирани, с объркани хормони, остеопороза, хипертония. Решението - пийте допълнителен калций, особено ако пиете кафе
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Основния причинител на метаболитен синдром са европейските Е - та в комбинация с фруктоза и мазнини, независимо от какъв тип. Тогава дори и полезнитъе мазнини стават отрова. Това значи всички известни и неизвестни европейски и американски марки храни. Има и други фактори, но това са основните.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разкарай всичките "европейски" продукти от диетата си, пухкавия хляб и всичко сладко. Добави 2 марули и 2 моркова на ден и имаш шанс да живееш още 20 години с метаболитен синдром без лекарства. Не забравяй да разкараш европейското сухо мляко, пилешкото и яйцата откъм немско и месото тип ирландско забравено. Също спри да си купуваш "технологични остатъци" от италиански и всякакви други европейски салами. И тях ако махнеш нацяло имаш шанс да живееш 25 години още...
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз страдам от метаболитен синдром и инсулинова резистентност, пък съм висока 172 и тежа 70кг. - тоест не съм някоя "дебеланка". Имайте предвид, че основния причинител е стреса и напрежението, не тъпченето. Не ям бърза храна, наблягам на здравословно хранене и калориен прим около 1000-1200 калории и мога да ви кажа,че това състояние се преборва ужасно трудно. Спорт, умерена храна и малко стрес е пътят към оздравяване :)
7
5
 
1
 
! Отговори
ЧИЧИ преди 9 месеца
До дебеланка

Маай си спокойно, може американците да те викнат да те снимат за манекенка, нали сега е модерно да си 200+ кила.
6
6
 
4
 
! Отговори
Men преди 9 месеца
Тъпчат се по цял ден и после било от метаболитен синдром. Ами то простотията не се лекува...Дебелеела от въздуха, бе някой да каже кой е тоя хормон дето от въздуха произвежда сланини...
5
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Мързел съчетан с лакомия води до метаболитен синдром
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Германски храни за източна европа, майна. Темата трябва да получи потресаваща популярност. За да се знае за геноцида, който извършва над нас западноевропейската паплач.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вече така ли се казва на лакумията?
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Метаболитният синдром не е болест, а състояние причинено от множество фактори.
- токсини
- липса на витамини и най-вече на минерали
- стрес и притеснения
1
1
 
11
 
! Отговори
дебеланка преди 9 месеца
Кофти тръпка,ама като ми се яде кво да прая

Маникюр със златни мотиви (галерия)
Маникюр със златни мотиви (галерия)

Маникюр със златни мотиви (галерия)

За какво подсказват бръчките по лицето ви?
За какво подсказват бръчките по лицето ви?

За какво подсказват бръчките по лицето ви?