Бременност: Коя е най-подходящата поза за сън?

Важното е на майката да ѝ бъде удобно
27 ное 2017 13:00, Eкип на Puls.bg
1
Бременност: Коя е най-подходящата поза за сън?
Reuters

Бременността – най-естественото и очарователно събитие, което може да се случи. Когато магията докосне бъдещата майка, всички аспекти от нейния живот се променят – от преосмисляне на ценностната система и приоритетите, до дребните ежедневни навици, на които дори не обръщаме внимание.

Този красив период от живота освен от радости, нормално се съпътства и от множество тревоги и притеснения – бъдещата майка започва на всяка крачка да се чуди дали действията ѝ се отразяват на развиващия се в нея живот и по какъв начин.

 
Един от въпросите, които изникват, е: има ли значение позата, в която спя? Още повече, че с напредването на бременността сънят заема все по-ценно и основно място в дневния режим. Много малко вероятно е позата на съня да се отрази значимо на бебето, но нали искаме само най-доброто?
 
Не съществуват правила, но има препоръки. Важното е на майката да ѝ бъде удобно и да може да получава пълноценна почивка.
 
Спането по корем е навик на много жени, и повод за притеснение, когато забременеят. В действителност, в началото на бременността е напълно безопасно и не носи риск за детето. С нарастването на коремната обиколка се превръща във все по-неудобна позиция за сън. Ако се събудите през нощта и установите, че сте по корем – не се плашете! Просто се обърнете настрани.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: бременностсънбебепоза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
а преди 6 години
линкът към препратксата не се отваря