Кирил Ананиев: Има злоупотреби с лекарства!

До дни излиза и информация, която подкрепя думите на здравния министър
7
Кирил Ананиев: Има злоупотреби с лекарства!
Снимка: Bulfoto, архив

Здравният министър Кирил Ананиев призна, че има злоупотреби с лекарствата.

"До дни ще излезе информация, която ще потвърди думите ми, каза той пред БНТ и поясни, че контролът е инструмент на Здравната каса, която трябва да се погрижи за намаляване на преразхода. Не отрече, че възможностите да се открият причините за това, са твърде малки.

Част от дълговете на болниците се дължат на преразход за лекарства, каза водещият, на което министърът отговори, че проектът за централизирана електронна платформа за лекарства се обжалва вече 3 пъти.

130 лечебни заведения - държавни и общински, очакват тази електронна платформа. Около 118 заявки за 900 млн. лева отлежават, поясни министърът.

"Няма да има луфт, в който българските пациенти да са лишени от лекарства, а до края на годината ще има нови линейки. Проектът за спешната помощ е пряко свързан с преструктуриране на болничната помощ и лечебните заведения" - каза Ананиев. - Той беше замразен, подписахме анекс, който отвори усвояването на този проект и неговото развитие. Около 20 млн. лева са предназначини за увеличаване заплатите на специалистите в Спешната медицинска помощ".

Четири са структурите, в които се предвижда скок на парите - Регионалните здравни инспекции, Домовете за медико-социални грижи, в психиатричните болници се очаква с 15% увеличение на заплатите и в кръвните центрове.

Приетият Бюджет за 2018 г. определя парите на Касата, които са 4,5 % от БВП, а 4,712 млрд. лева е бюджетът за здравеопазване. 407 млн. лева са допълнителните разходи в Касата - за детско и майчино здравеопазване, профилактика, подобряване качеството на медицинските, стоматологични услуги. В бюджета са осигурени и 20 млн. лева за детски ваксини.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Ликвидират народа преди 11 месеца
Предишния министър седя на власт докато прокара ограбването през бюджета на няколко хиляди милиона за мед мафиотите.Да се провери вярно ли е ч е е получил милиони з а услугата от наркомафията която владее пазара на лекарства.подава София уплашено.
Всички лекари с аотровени с пси активни накро спец добавки подавани им на БЕЗПЛАТНИ СЕМИНАРЧЕТА
5
0
 
0
 
! Отговори
Ликвидация на МНЗ преди 11 месеца
у НАс в Република БЪлгария има най много убити с инфаркти,инсулти и рак ..
МЕд мафията е поразила милиони с диабет специално..
ИСкат всички пациенти да купуват лекарства до гроб..всеки ден по няколко хапчета..средно до 40 % крадат месечно от пенсионери зарибени със спец наркотици в лекарствата
4
0
 
0
 
! Отговори
Отровиха нацията преди 11 месеца
Има мед мафия мед мафията отравя милиони жертви ежедневно вкл чрез специално хлор токсични оръжия добавяни едно към гьоторен в питейни води .Отровени са около 8 000 000 българи вкл живеещи зад граница.Масовите убиици ползват терористи от РЗИ И ВИК.
Колкото повече отровени толкова повече милаирди крадат от народа престъпниците от министерство на тн"Здравеопазване"
Всеки лекар пишещ рецепти получава джебни хилядарки от наркомафиоти вносители на лекарства.ЗА награда ги водят до Дубай и другаде
3
1
 
1
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 11 месеца
Г-н АНАНИЕВ, независимо,че съм един от 80% професорски процента все още си чопля ума и се мъча да разбера дали ние сме иди:оти или вие които ни управлявате. Вашия колега социалния пухльо ще прави нов закон за пенсиите,за да затегне контрола.Вие господине ще затегнете ли контрола без да изтръсквате ново биволско ла..но? Нали това е задължение на изпълнителната власт да управлява според законите,да ги съблюдава и да контролира всичко в рамките на тези закони? ХА,ДАНО СТЕ ОЗРЯЛИ!!!!!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изгонете търговците и счетоводителите от храма!!!! Те са опасни за вашето здраве!!! Лекуват се пациенти, а не болест по клинична пътека!
1
0
 
3
 
! Отговори
вики преди 11 месеца
В нормалните държави разходите от БВП са 8-12%.За българските ***-4.5%

Специалисти от ВМА направиха уникална операция за отстраняване на карцином
Специалисти от ВМА направиха уникална операция за отстраняване на карцином

Специалисти от ВМА направиха уникална операция за отстраняване на карцином

Кога тялото ни изгаря най-много калории?
Кога тялото ни изгаря най-много калории?

Кога тялото ни изгаря най-много калории?