Защо да тренирате с пяна ролка?

Намаляване на стреса
1
Защо да тренирате с пяна ролка?
Снимка: Reuters

Те са с интересен дизайн, с различна повърхност и са все по-често използвани от активно спортуващите. Чували ли сте за пяна ролките?

Упражненията с тях са вид форма на масаж, имащ редица предимства за мускулите, ставите, за по-бързото възстановяване след физическа активност. С тях може да тренирате и у дома като в упражненията може да бъдат включени различни части на тялото.
Търкаляйки се върху пяна ролката напред-назад, не само се забавлявате, но се и отпускате. Какви са предимствата от използването на такава пяна ролка?

По-добро разтягане

Ако спортувате редовно, вероятно знаете, че е хубаво да се прави стречинг. Пяна ролката е идеална за тази цел, тъй като ще ви помогне да разтегнете още по-добре преди така нареченото статично разтягане. Тя помага на мускулите да станат по-гъвкави и ги затопля преди традиционното разтягане.

Намалява мускулната треска

Ако тренирате енергично, сменяте упражненията, покачвате натоварването, мускулите след тренировката се чувстват болезнени.

Интензитетът на неразположението обикновено се повишава в рамките на 24 часа след тренировка а пиковете са в рамките на 24 до 72 часа. След това болката започва да намалява.
Ето защо е добре да си направите масаж с пяна ролка, да наблегнете на тази област, в която усещате дискомфорт, за да се почувствате по-добре. Освен това с тази ролка ще намалите и чувството за умора след спорт. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


1
Още от
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 месеца
с пияна кво? муцко, стегни се малко, пи достатъчно.

Ползите от грима за кожата
Ползите от грима за кожата

Ползите от грима за кожата

Маникюр на райе (галерия)
Маникюр на райе (галерия)

Маникюр на райе (галерия)