Koи са рисковете за косата през зимата?

Тя губи блясък от студа
Обновена: 12 дек 2017 16:14 | 12 дек 2017 15:07, Eкип на Puls.bg
0
Koи са рисковете за косата през зимата?
Снимка: flickr

Настана студът и последствията върху косата вече са налице. През студените месеци тя се нуждае от повишено внимание и по-специфични грижи, за да запази естествената си влажност, блясък и здравина, подложени на изпитание от студа и вятъра. 

Едно от първите видими поражения върху косата в този период е загубата на блясъка и изсушаването и краищата й. Хората, които носят шапка, се сблъскват с допълнителен проблем, провокиран от статичното електричество, спластяването, бухването и трудното контролиране на косата, особено когато е пресушена.
 
Няколко прости правила може да помогнат на всеки да се справи по-лесно с тези проблеми с косата, типични за зимата.
 
Загубата на естествения блясък и пресушаването на косата са провокирани от продължителното пребиваване в помещения с претоплен и сух въздух. Той изсмуква влагата от всеки косъм и нарушава целостта на космения кутикул. Проблемът може да се реши с употребата на качествен балсам за коса или с добавяне на няколко капки етерично масло към шампоана, което да омекоти косъма, да възстанови гладкостта му и да предпази от допълнителна загуба на вода.
 
Пресушаването на косата се засилва и от честата употреба на сешоар. Макар и по-кратък, неговият ефект е дори по-лош от този на сухия въздух, защото прегряването на косата уврежда и основата на косъма в зоната на фоликула.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари