Хомеопатия в аптечката по празниците

Запасете се преди тръгване на път
27 дек 2017 11:28, Eкип на Puls.bg
29
Хомеопатия в аптечката по празниците
Reuters

По празниците е добре да заредите домашната аптечка и тази в колата с подходящите лекарства. Освен тези, които са за хронични оплаквания, може да се застраховате за някои възможни инциденти или обичайни за периода здравословни проблеми. При всяко спешно състояние е важно да вземете мерки в ключовите първи няколко часа, докато успеете да намерите лекарска помощ. Подходящи за подобни случаи са хомеопатичните средства, Шуслеровата терапия и други. Ето някои от лекарствата, които могат да ви бъдат много полезни.

 
Активен въглен - най-елементарното средство, което можете да носите винаги със себе си напът през всички сезони. Помага при натравяния, повръщане, газове в стомаха, диария. 
 
Арника D6 – хомеопатично лекарство за първа помощ при инциденти с нараняване. Облекчава болката при увреждане от всякакъв род. Редуцира симптомите на шок, намалява кървенето и отока, ускорява зарастването при рани и контузии. 
 
Арсеникум албум D12 – при гадене, повръщане и диария със силни спазми и парещи болки в корема. Изпражненията са чести, воднисти и с особено неприятна миризма. 
 
Нукс вомика D6 – при храносмилателни смущения, които се появяват след силен стрес или след претоварване на организма с храна и алкохол по време на празниците. С упорито често гадене, но с трудно, мъчително повръщане. Влошаване на симптомите настъпва от светлина, шум и миризми.
 
Кокулус D6 – при замаяност, гадене и повръщане по време на пътуване. Съпроводено е с усещане за празнота в корема и отвращение от храна.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
3
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Хомеопатията, хейтъри, успешно помага на организма да преодолее атаката на най-честите инфекции - вирусните. Нищо повече. Ако имате сериозна болест, бактериална инфекция и пр. няма как да ви помогне. Детето ми е на 5г. в момента и един единствен път преди около 4 години е лекувано с антибиотик, защото се доверих на личната. От тогава до сега не е пропускало ден в яслата/градината, а там са най-големите инкубатори на болести. Същото и с децата на много познати и приятели.
7
4
 
6
 
! Отговори
До бау преди 6 години
Спасих се от тежко заболяване,с хомеопатия, което "хуманната" медицина" не можа да излекува с години, а ме бяха изръсили хиляди левове!Познавам и други хора, с подобни истории!Ти, ако щеш, говори и с арменския поп!Пак ти казвам- не ти е ясен механизмът на действие!И това, което се продава по аптеките пак е рожба на фармацефтичната индустрия!Лекарството трябва да е изписано и дадено от лекар, който правилно да прецени симптомите!
6
4
 
5
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 6 оооо повярвай ми познавам го доста добре. Даже съм говорил по темата с химици. Народа разсъждава, че това го лекува изпускайки 101 фактора, които всъщност са това, което помага :) Самия факт, че продават вода с 1/384523842384 от лекарство за 30/50лв трябва да ти показва, че има проблемец :P
5
4
 
4
 
! Отговори
до доцента преди 6 години
Те просто са роби на фармацефтичната индустрия!)Промити мозъци!Хомеопатията е "измислена" в края на 18 веккогато "хуманните" лекари са били бръснари,касапи и са лекували с очистително и пускане на кръв!Ноодруго си е да се обадиш с неграмотен коментар от силажната яма!;)
4
3
 
8
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 3Хомеопатия е измама, защото все едно в басейн с вода да капнеш капка лекаство и да лекуваш всички с водата. Билките са друг филм. Това, че прецени, че ползваме само химия показва, колко си доцент :)
3
7
 
4
 
! Отговори
Доц. А. Мангъров преди 6 години
Поздрави за първите двама изказали се по темата! Явно добре съм ви промил мозъците или каквото там друго е останало в тези тикви. Хомеопатията е една измама, друго си е да удариш един коктейл от хапчета, всяко от които може да ти убие поне черния дроб.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време на мoда бяха гадателките и врачките, дори по телевизиите ги даваха,доста хора слагаха вода пред кинескопа(тогава нямаше ЛЕД-ове,плазми и т.н.) И ето,че мафията се усети,че от това не се правят пари и измисли хомеопатията.Бизнес за милярди от продаване на безполезни хапчета на объркани хора.
1
2
 
9
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Рекламирате хомеопатични лекарства ли ве ... Ново дъно.