Защо побелява косата на младите хора?

На 20 и с вече побелели коси – има си обяснение
5 яну 2018 19:12,
5
Защо побелява косата на младите хора?
Източник: Reuters

Като признак на помъдряване белите коси са неизменно последствие от хода на възрастта. В единични случаи обаче дори хора в разцвета на младостта си може да забележат преждевременно побеляване на косата си и това да се превърне в сериозен естетически проблем. 

Естественото побеляване на косата се обяснява с намаляването броя на жизнеспособните пигментни клетки в космените фоликули, които придават съответния нюанс на растящите косми. Така след определена възраст растежът на косата се запзва, но той вече не е съпроводен с естественото й оцветяване.
 
В случаите, когато белите коси се появят в по-млада възраст, причините за това са по-различни.
 
Дефицит на витамини
Това е най-честата причина за преждевременна поява на бели коси. Проблемът се асоциира основно с недостиг на витамини от група В, най-често витамин В7 (биотин). Побеляването на косата в млада възраст може да се дължи и на дефицит на витамини D или Е.
 
Всички тези витамини подпомагат естествената пигментация на растящите косми на косата, а побеляването й вследствие на техния дефицит може лесно да се компенсира след трайно нормализиране на приема им.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
луцифер преди 6 години
политиците вероятно имат бели косми ДОЛУ щом има демографска криза
2
1
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Все още нямам на главата бели косми, но намерих два бели долу. Може би се дължи на различно помъряване на различните глави. Не знам!!
1
2
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
С такива политици е учудващо защо все още не сме побелели всички