Големи дози витамин D за хубост и здраве

Затлъстяване и сърдечни болести остават в миналото с революционния метод
9 яну 2018 15:55,
6
Големи дози витамин D за хубост и здраве
Снимка: Pixabay

Атакуването на организма с големи дози витамин D се превръща в доказан революционен метод за борба със затлъстяването и не само. Още повече, че е подходящ за 18 и 70-годишни хора.

Изводът се прави от резултати от клинични изследвания, направени от американски учени, които показват, че терапията с този витамин понижава артериалната ригидност на кръвоносните съдове, което е сред първите признаци за тежки заболявания на сърдечносъдовата система.

Учени от Медицинския колеж към университета на Джорджия в Огъста заключили, че затлъстяването е сред главните причини за понижаване нивото на витамин D в организма, съобщава БТА.

След като средната доза витамин D била увеличена 6 пъти, терапията за хора със сериозно наднормено тегло продължила 4-6 месеца, като едновременно са атакувани и здравословни проблеми, свързани с болести на сърцето, щитовидната жлеза и нивото на кръвната захар в организма.

Не по-маловажно е, че този витамин е безценен за красотата - коса, нокти, кожа... Основен източник на витамин D е слънцето, но все пак е зима, колкото и мека да е тя. Затова подсказваме, че вариант за набавянето му са по-мазните риби, червено месо, фреш от портокали, жълтък, различни видове сирена... 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Набавяйте си го от храни (риба основно) и слънце и няма как да направите предозиране. Всичко друго е опасно с витамините АДЕК (А, Д, Е, К), които са токсични при предозиране.
3
1
 
4
 
! Отговори
WTF? преди 6 години
Пълни глупости. Витамин Д не е витамин а хормон. Ако се тъпчете с хормони ще си разбиете цялата ендокринна система. Питайте американците.. те по отдавна се тъпчат с "безвредни хранителни добавки" и си търпят последствията
2
1
 
11
 
! Отговори
Sofianer преди 6 години
В София нямаш шанс. Слънцето не се вижда, не от небесни облаци, а от облаци прах. Дайте съвет, как да си набавим витамин Д от праховите частици, моля.
1
4
 
11
 
! Отговори
Истината преди 6 години
И камъни в бъбреците :D