Откриха мечтан лек за сексуални дисфункции

Едва ли ще можете да му се наситите
7 фев 2018 21:53,
13
Откриха мечтан лек за сексуални дисфункции
Източник: Reuters

Знаем си, че учените си нямат друга работа. Ето например наскоро екип от факултета по медицина на Имперския колеж в Лондон открива, че можем да лекуваме успешно психосексуални разстройства с хормон. Но пък откритията им понякога са толкова... секси! 

Известно ни е, че тревожността, стресът и разни други фактори могат да ни докарат не просто до нищожно либидо, но и до сексуална дисфункция. Е, и на това намериха хапчето – киспептинът, известен още като метастин, може да подобри активността в тези мозъчни зони, които са заети със сексуалната възбуда и романтичната любов. (Правилно сте забелязали наименованието на хормона идва от английската дума за целувка – kiss, даже някъде се изписва и като KISS-1 – та, и целувката си има протеин, вече да знаете!)
 
Въпреки че темата изглежда забавна, днес сме напълно наясно, че психосексуалните разстройва са достатъчно сериозни и, за съжаление, доста разпространени. От сексуални разстройства често е засегнат масовият човек заради ежедневното напрежение, стреса, депресията. Не малко, уви, са случаите, при които те се дължат на сексуално насилие или негативно възприемане на собственото тяло (оттук тръгват булимията и анорексията например).
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.