Що е то инконтиненция при жените?

Как се лекува неволното изпускане при стрес?
9 фев 2018 12:37,
9
Що е то инконтиненция при жените?
Източник: Reuters

Уринарната инконтиненция е състояние, което оказва голямо влияние върху качеството на живот. То представлява всяко оплакване от неволно изпускане на урина, което засяга до 10% от всички жени, особено в напреднала възраст, като честотата достига до над 23% при възраст над 60 години. 

Инконтиненцията бива три вида: стрес, императивна и смесена. Стрес изпускането означава неволно изпускане на урина при кихане, кашляне и физическо усилие. „Стрес” означава рязко събитие, което показва налягането е коремната кухина. Половината от случаите на инконтиненция са стрес инконтиненция. 
 
Императивната, от своя страна, представлява неволно изпускане на урина, съпътствано или непосредствено предшествано от неудържим позив за уриниране. Това състояние набира около 14% всички случаи на изпускане на урина. Смесената инконтиненция е свързана със симптоми в спектъра между стрес и императивната такава. 
 
Стрес инконтиненцията е резултат обикновено от отслабване и разхлабване на поддържащите структури около уретрата и мускулите на тазово дъно заедно с циркулярния мускул (сфинктер) около уретрата. 
 
Отслабването на уретралните сфинктери обуславя понижаването на налягането в уретрата в покой и ограничава възможността за допълнителното му покачване чрез активно мобилизиране в условията на стрес. 
 
Стрес инконтиненцията нерядко се среща сред жените, защото е най-честата последица от вагиналното раждане, но може да се среща и при нераждали жени – например интензивни спортисти. При раждането настъпва разтягане и разкъсване на мускулите на фасциалните структури на тазово дъно, нарушава се инервацията им.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
32
 
! Отговори
,,революция,, преди 6 години
некои се осират и *** им мирише от 1917 година
7
0
 
32
 
! Отговори
не е смешно не преди 6 години
добре че има памперси бг мъже на преклонна възраст
6
1
 
32
 
! Отговори
запушен ми е носа преди 6 години
кинтите не миришат
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаш кинти, никой не се оплаква че му мирише
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валидно е за всички!Ако някой си мисли,че ще го подмине,няма!Освен,ако не е умрял!Така,че не злорадствайте!
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
миризмата е въпрос на хигиенамъжете над 60и фсже по рано миришат на грснясало на мазно и гнилочтова не е от напикаванеегн му се вика
1
2
 
42
 
! Отговори
изперкал преди 6 години
А над 70 г.изпускането е 100 процента, справка всяка баба над 70 мирише на ,,изпуснато''. То и при дъртите мъже е така, справка АЗ.