Кокосово масло за по-здрава кожа

Съдържа много витамини
4 мар 2018 09:52, Eкип на Puls.bg
1
Кокосово масло за по-здрава кожа
Reuters

Зимата се завърна, а с нея и проблемите по кожата, предизвикани от брулещия вятър и минусовите температури. Когато кожата е суха, лющи се, зачервена е на места и щипе, е добре да вземем мерки, за да не стане по-зле. Тук на помощ идват различни био продукти, например кокосовото масло. Неговото богато съдържание на мастни киселини, витамини, минерали, полифенолни съединения и други антиоксиданти, го правят идеално средство за маска за лице, която да достави нужното на кожата при лоши метеорологични условия.

Едни от най-големите предимства на маската за лице с кокосово масло са способността й хидратира кожата, да премахва бръчките и възрастовите петна, да неутрализира бактериите, причиняващи акне. Веществата в него стимулират регенерацията на клетките и успокояват възпалението.
 
Мастните киселини в кокосовото масло бързо проникват в кожата и я хидратират, като задържат влагата в клетките за по-дълго, а тя е една от основните предфпостави за здрава и хубава кожа. Маската с този био продукт предотвратява сухи петна, обезцветяване и дразнене на лицето.
 
Кокосовото масло съдържа витамин Е и други полифенолни съединения, които действат като антиоксиданти, което означава, че те могат да неутрализират вредата на свободните радикали. Те са основните виновници за оксидативния стрес, нарушаване на структурата на клетките и ускоряване процеса на стареене и създават стареене на кожата. По-честата употреба на кокосово масло ще направи лицето по-младо и сияещо.
 
Още за ползите на маската с кокосово масло, може да прочетете в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнашкото млЕко е най-доброто. Всичко друго е ерзац заместител.