5-те храни, които предпазват от рак

В основата на доброто здраве е начинът ни на хранене
2
5-те храни, които предпазват от рак
Снимка: pixabay

В основата на доброто здраве е начинът ни на хранене. Доказано е, че има храни, които помагат в борбата с раковите клетки, доставящи и важни хранителни елементи на организма ни.

Те поддържат енергийните нива в норма, подобряват храносмилането, грижат се за фигурата и най-вече ни правят по-здрави. Кои 5 храни се борят с раковите клетки, вижте в следващите редове.

Ягоди

Ароматните плодове са богати на антиоксиданти, елагична киселина. Антиоксидантите и киселините в ягодите са известни с това, че помагат в борбата със свободните радикали и намаляват риска от развитието на рак на кожата, гърдата, белите дробове и дори пикочния мехур. За да извлечете максимума от плодовете, всеки ден хапвайте по една купичка от тях. Освен с мощните си противоракови свойства, те са известни и с това, че пазят сърцето, което ги поставя и в групата на така наречените суперхрани.

Китайско зеле бок чой

Бок чой е вид китайско зеле и съдържа съединение наречено брасинин, за което е известно, че има мощно действие срещу раковите клетки. Ако не успеете да намерите бок чой, заменете го с някои от другите изброени зеленчуци, като консумирайте от тях 2-3 пъти седмично.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
А за супер рака Бай *** коя храна ще го пребори ,дебело трътлесто от семейство влечуги впива се във власта и не пуска