7 мерки за изхвърляне на задържаната вода в тялото

Роля на полезната дехидратация
27 мар 2018 19:53,
4
7 мерки за изхвърляне на задържаната вода в тялото
Източник: Reuters

Тялото не може без консумация на вода. Доказано е, че човек може да изкара без вода само няколко дни, а без храна – седмици. Но какво се случва, когато организмът задържа течности? Основните симптоми са тежест и подуване на ръцете, краката, корема. Лицето подпухва, стъпалата, краката и други части на тялото се потят повече. Тези оплаквания могат да се дължат на дехидратация, от която страда най-много кожата, но и на запек, недостиг на хранителни вещества, стрес, прекомерно използване на сол или захар, проблеми със сърцето и бъбреците, хормонални проблеми и други.  

Промяната на начина на живот може да намали до известна степен задържането на вода в тялото. Преди да потърсим съветите на личния лекар, може да изпробваме тези съвети:
 
По-голям прием на вода
 
Най-добрият начин за оттърваване на задържаната вода е приемът на достатъчно количество течности. Когато тялото ни получава достатъчно вода, то се дехидратира и задържа повече течности, отколкото е необходимо. Препоръчително е през зимата да пием минимум 1, 5 литра вода, за да се чувства тялото ни добре. Това се отразява положително на кожата, косата и ноктите. 
 
По-малко сол
 
Натриевият хлорид е необходим за правилното функциониране на мускулите. Той регулира водата в тялото, но консумирането на по-голямо количество сол може да доведе до задържане на вода. Затова е препоръчително да внимаваме със солницата.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"7 мерки за изхвърляне на задържаната вода в тялото"80% от тялото е вода. Ако решите да я изхвърлите по-добре да сте си приготвили завещанието.
2
2
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Пикайте, бе хора! Толкова ли е трудно!?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелен чай!