Вместо да отказваме вредните храни - неутрализираме ги

Зависи какво ще ядем веднага след тях
27 мар 2018 18:55,
2
Вместо да отказваме вредните храни - неутрализираме ги
Източник: Reuters

Вредната храна е нещо, с което „прегрешаваме“ всеки ден. Опитваме се да се храним здравословно, но винаги някой чипс, сандвич или пържен картоф ще развалят плановете ни. Така приемаме по-голямо количество сол, много мазнини, захари и изкуствени аромати или консерванти. Това води до подуване на стомаха, газове и лениви черва. Проблемите са налице, затова трябва да направим нещо, с което да избягаме от неприятното чувство на тежест в стомаха. 

Много е важно да не надвишаваме препоръчителния ежедневен прием на натрий (под 2,300 мг), както и на захар (до 6 супени лъжици за жените и до 9 чаени за мъжете). Хубаво е и да ограничим количеството на мазнините (до 65 г на ден или средно около 2 000 калории на ден). 
 
Затлъстяване, метаболитни нарушения, диабет и сърдечни проблеми, са по-сериозните здравословни проблеми, които можем да получим, ако не ограничим приема на вредни храни. Първата стъпка, която трябва да направим, е да подберем храни и напитки, с които да облекчим чувството на тежест в стомаха след консумацията на бързата храна.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз. Тогава няма да питаш лекаря какъв ще е пола на бебето, а какъв ще е джендъра на детето. А няма да ппиташ врачката какво ще е името на първата ти любов, а какъв ще е джендъра му...
1
6
 
5
 
! Отговори
СТУДЕНТ преди 6 години
ИСКАМ БОЙКО БОРИСОВ ДА Е ВЕЧНО ВЪВ ВЛАСТТА