Настинки? 4 лека, на които се доверяват французойките

Подсилват имунната система
9
Настинки? 4 лека, на които се доверяват французойките
Снимка: pixabay

Преходните сезони често са свързани с различни неразположения. Настинките са едни от тях. Въпреки че реагираме бързо на първите симптоми, взимайки медикаменти за тяхното облекчаване, не бива да забравяме и за натуралните средства за борба с вирусите.

Вижте 4 натурални лека, на които се доверяват французойките.

Супа, салата с кресон

Кажете "да" на чудесния кресон. Може да го намерите във всеки супермаркет или на пазара при свежите билки. Тази малка билка има невероятни ползи за здравето. Богата е на витамин С, засилва имунната система, доставя на организма фолиева киселина, спомага за по-добрата абсорбация на желязо, облекчава кашлицата.

Когато французойките страдат от настинка винаги си приготвят топла супа, към която накрая добавят и от свежия кресон. Бистра със зеленчуци и пиле, крем супа или витаминна салата с кресон, възползвайте се от неговите полезни качества.

Пресен портокалов сок

Понякога просто трябва да се придържаме към най-основните достъпни и свежи съставки, като пресния портокалов сок. Французойките пият всеки ден от него и особено, когато се почувстват неразположени.

Плодовият еликсир е изключително богат на витамин С, който е важен антиоксидант, необходим в борбата с настинките. Разбира се, вие може да си приготвите фреш от портокал в комбинация с лимон, грейпфрут и малко джинджифил и канела.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега какво? Французойките ни станаха еталон за жена? Като ги знам колко са плитки, едва ли.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А?!? Нещо с киноа и спирулина няма ли????
4
2
 
7
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Жаждата за витамин C се задоволява елементарно с една кутийка хапченца от лев и нещо от аптеката. Супи, салати.....
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последните няколко французойки, с които говприх, са толкова индоктринирани и с предрасъдъци, че не могат да видят какво става дори и директно да гледат към него.
2
5
 
12
 
! Отговори
а..бе преди 6 години
Вместо да питате французойките,по-добре попитайте една българска баба-ще ви даде поне трийсетина прости и добре действащи рецепти-за грип с температура и без, с кашлица,с хрема, с втрисане за малки деца и за възрастни. Ние имаме чудесна и страхотно действаща народна медицина,ама нали сме чуждопоклоници и ,,франкофони''...
1
2
 
12
 
! Отговори
Muradoff преди 6 години
Първо на свирката, после карат по инстинк.