Кърменето и грижите за бебето - няколко енигми по-малко

Обзор на Форум бременност и детско здраве?
2 апр 2018 15:56, Антон Асенов
0
Кърменето и грижите за бебето - няколко енигми по-малко
Източник: Личен архив

Татковците не могат да кърмят, но ако пожелаят, успешно ще отменят жените си в смяната на памперси. Това доказаха бъдещи бащи по време на Форум бременност и детско здраве.

Вторият ден от събитието, което Puls.bg организира за осми пореден път в София, премина по знака на нагледните демонстрации. Как се кърми новороденото, в каква поза и какъв начин се хваща, как татковците най-лесно да сложат памперса на мърдащото мъниче, как се къпе и повива бебето, техники за оказване на първа помощ. Това са част от полезните съвети, които нашите лектори дадоха по време на интерактивния ни панел.

„Всичките лекции бяха много интересни и определено има какво да се научи от тях. С готовност идваме на такива мероприятия, защото за първо дете те са ни много полезни. Всяко едно нещо, което може да се извлече от тези лекции, е страхотно. Начинът, по който се слагат пелените, колкото и за някои да е елементарно, за нас все още е непонятно. Също така нещата с термометрите, бибероните, всяко ново нещо, което чуем, ще ни е от полза“, разказа Росалина Георгиева, която е бременна в 7-ия месец. Нейният приятел Явор Комитов бе от смелчаците, които се качиха на сцената на форума, за да пробват да сменят памперси на плачещо и наакано бебе-кукла под зоркото око на акушерка. „Това е първият памперс, който смених. Сигурен съм, че няма да бъде и последния. Дойдох на Форум бременност и детско здраве, за да се науча на някои неща, които не знам. Презентацията за кърменето също много ме впечатли, защото беше доста визуална и сигурно никой, който я е видял, няма да я забрави“, каза мъжът, който изслуша внимателно заръките на специалистите и обеща да помага на жена си в грижите за новороденото. 
 
Д-р Диана Аргирова разясни на хората, дошли на лекциите, най-важните неща, които трябва да знаят за бебето след изписване от родилния дом. По думите й, често родителите са притеснени в първите дни, навличат бебето или затоплят прекалено помещението, за да не се разболее мъничето. „Бебетата не трябва да се дехидратират. Термо загубата също е много важна, защото те са много склонни към прегряване… Средно около 22 градуса трябва да бъде температурата в помещението, в което ще се отглежда бебето. Това важи за първите седмици, след което тя трябва да се намалява постепенно. Докато температурата на къпане – около 26-27 градуса“, обясни тя.
 
 

0
Напиши коментар Коментари

Растителни въглехидрати, от които се отслабва
Растителни въглехидрати, от които се отслабва

Растителни въглехидрати, от които се отслабва

Домашни лекове при изгорен език
Домашни лекове при изгорен език

Домашни лекове при изгорен език