Кърменето и грижите за бебето - няколко енигми по-малко

Обзор на Форум бременност и детско здраве?
2 апр 2018 15:56,
0
Кърменето и грижите за бебето - няколко енигми по-малко
Източник: Личен архив

Татковците не могат да кърмят, но ако пожелаят, успешно ще отменят жените си в смяната на памперси. Това доказаха бъдещи бащи по време на Форум бременност и детско здраве.

Вторият ден от събитието, което Puls.bg организира за осми пореден път в София, премина по знака на нагледните демонстрации. Как се кърми новороденото, в каква поза и какъв начин се хваща, как татковците най-лесно да сложат памперса на мърдащото мъниче, как се къпе и повива бебето, техники за оказване на първа помощ. Това са част от полезните съвети, които нашите лектори дадоха по време на интерактивния ни панел.

„Всичките лекции бяха много интересни и определено има какво да се научи от тях. С готовност идваме на такива мероприятия, защото за първо дете те са ни много полезни. Всяко едно нещо, което може да се извлече от тези лекции, е страхотно. Начинът, по който се слагат пелените, колкото и за някои да е елементарно, за нас все още е непонятно. Също така нещата с термометрите, бибероните, всяко ново нещо, което чуем, ще ни е от полза“, разказа Росалина Георгиева, която е бременна в 7-ия месец. Нейният приятел Явор Комитов бе от смелчаците, които се качиха на сцената на форума, за да пробват да сменят памперси на плачещо и наакано бебе-кукла под зоркото око на акушерка. „Това е първият памперс, който смених. Сигурен съм, че няма да бъде и последния. Дойдох на Форум бременност и детско здраве, за да се науча на някои неща, които не знам. Презентацията за кърменето също много ме впечатли, защото беше доста визуална и сигурно никой, който я е видял, няма да я забрави“, каза мъжът, който изслуша внимателно заръките на специалистите и обеща да помага на жена си в грижите за новороденото. 
 
Д-р Диана Аргирова разясни на хората, дошли на лекциите, най-важните неща, които трябва да знаят за бебето след изписване от родилния дом. По думите й, често родителите са притеснени в първите дни, навличат бебето или затоплят прекалено помещението, за да не се разболее мъничето. „Бебетата не трябва да се дехидратират. Термо загубата също е много важна, защото те са много склонни към прегряване… Средно около 22 градуса трябва да бъде температурата в помещението, в което ще се отглежда бебето. Това важи за първите седмици, след което тя трябва да се намалява постепенно. Докато температурата на къпане – около 26-27 градуса“, обясни тя.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари