Помощ от морето при лечение на висок холестерол

Тайната на водораслите спирулина
10 апр 2018 12:52,
3
Помощ от морето при лечение на висок холестерол
Източник: Reuters

Средствата за овладяване на много от болестите, засягащи човека, често са по-близо до нас, отколкото предполагаме. И в повечето случаи идват директно от природата, а не са плод на химични процеси и изкуствено синтезиране. Пример за това са синьо-зелените водорасли от род Spirulina. 

Това са едноклетъчни микроорганизми, чийто състав позволява да се ползват успешно за превенция и допълващо лечение на редица хронични заболявания. Големият потенциал на водораслите спирулина е известен отдавна, но учените продължават да разкриват нови сфери за медицинското им приложение. Към дългия списък вече може да се добави и прилагането на спирулина за овладяване на проблеми с холестерола.
 
Специализирано проучване сред 65 души с повишен холестерол, на възраст между 20 и 50 години, показва, че синьо-зелените водорасли имат изразен холестеролопонижаващ ефект при продължителен прием.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
2
 
! Отговори
До 2-не само преди 6 години
Абсолютно прав си! Всичко е основно до ген.Леля ми е на 94години и цял живот е яла тлъсто и мазно и продължава -няма никакъв проблем.Жена ми не пие,не пуши и е вечно на някякви диети и е с адски висок холестерол. Ген!!!
2
5
 
3
 
! Отговори
не само преди 6 години
АКо имаш дефектен ген от някой от родителите. или иначе казано наследствена предразположеност и Бог не може да ти помогне
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борбата с холестерола не са никакви *** а движение,и правилно хранене а не тъпчене с мазнотии