С какво подслаждаме кафето си?

Захарта или подсладителите са по-безопасни?
Обновена: 11 апр 2018 19:26 | 11 апр 2018 19:00,
6
С какво подслаждаме кафето си?
Източник: Reuters

Принципът на действие на изкуствените подсладители е много прост – придават сладост на храните и напитките, без обаче да увеличават тяхната калорийна стойност. Второто е и най-голямото им предимство пред обикновената захар. Въпросът тук е на каква цена идва това предимство. А отговорът е, че подслаждащият ефект на тези продукти може да се дължи на потенциално опасни вещества. 

Недобре проученият дългосрочен ефект на изкуствените подсладители е причина тяхнатак онсумация да се препоръчва само в умерени дози и с тях да не се злоупотребява. Те се посочват като ефикасни и по-безопасни заместители на бялата захар при диабетици и хора със затлъстяване или метаболитен синдром. В замяна на това те може да създадат усложнение при хора с автоимунни и чревни заболявания като болестта на Крон и др.
 
Предимаства на изкуствените подсладители пред захарта
Основната причина изкуствените подсладители да се ползват вместо захар е ниската им калоричност. Това е много оглямо предимство за хората, които търсят:
  • По успешен контрол над кръвната захар и диабета;
  • Нормализиране на теглото – едновременно превенция на затлъстяването и по-лесно отслабване при засилено изгаряне на калории;

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе, освен ако не слагаш по литър мляко в кафето ...
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Не.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или с канела. :)
2
1
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Пробвайте с мед.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не слагам захар, а чисто малко прясно мляко, дали се дебелее така?