Мит ли са феромоните, изострящи либидото ни?

Може ли да надушим желанието за секс? Вижте!
13 апр 2018 23:00,
5
Мит ли са феромоните, изострящи либидото ни?
Източник: Reuters

Две от нещата, които са общи между секса при човека и животните, са вродените сексуални инстинкти и феромоните, правещи единия партньор неустоим в очите на другия. Много скоро обаче може да се окаже, че обединяващият фактор е само един, защото съществуването на сексуалните феромони при човека се поставя под все по-голяма въпросителна. 

От десетилетия се дебатира дали сексуалното привличане между човешките индивиди се базира на влиянието на феромоните. Ново проучване затвърждава схващането, че те реално не съществуват, или поне не във вида, в който се говори за тях.
 
През последните години „ловът на човешките сексуални феромони“ беше стеснен до 2 типа химични съединения – андростедиенон (откриван в потта и семенната течност при мъжете) и естратетраенол (отделящ се в урината на жените).
Все още не е потвърдена ролята на тези съединения по отношение разпалването на сексуалната искра, но през последните години парфюмерийната индустрия разчита именно на тях като основна ароматна съставка в продуктите, целящи възбуждането на сексуален интерес у противоположния пол.
 
Доколко успешен ход е това, все още се спори, защото е трудно да повярваме, че сексуалното влечение при човека може да се асоциира само с нещо толкова ефирно като аромата, предизвикващ единствено обонянието.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в днешно време по-силни послания от феромоните изпраща пълния портфейл. С негова помош има и синьо хапче и бял прах и ръбати бутилки дето трудно се търкалят
4
3
 
16
 
! Отговори
нико преди 6 години
ас използвам феромони и на сто процента действат имената им са левове евро долари това са финикийските феромони действат безотказно.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това на снимката не е ли слънчоглед ? Днешните младежи много се изтарикатиха нещо.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката 14 годишни ...
1
2
 
16
 
! Отговори
Зависи преди 6 години
Някои надушват феромони, други пък имат изключителен нюх за съдържанието на портфейлите на похотливите чичко-паричковци или на солидните евентуални тъстове.