Кърменето – по схема или според сигналите на бебето?

Няколко практически съвета за кърмачки от Puls.bg
18 апр 2018 18:52,
2
Кърменето – по схема или според сигналите на бебето?
Източник: Reuters

Научете се да разчитате сигналите, които бебето ви дава. Кърменето не трябва да бъде по схеми и точно определени часове, а на поискване – всеки път щом бебето дава сигнал, че е гладно. Не бива да правите интервали без кърмене повече от 3ч. в началото! Дори бебето да спи – слагайте го на гърдата. 

Когато бебето огладнее, започва постепенно да раздвижва уста, езичето се показва навън, издава кратки звуци. Започва да протяга ръчички към устата. То вече е будно, но все още спокойно. Това е идеален момент да започнете да кърмите. Ако не отговорите на сигналите, то започва да хленчи, да се върти, да търси. Най – накрая става много неспокойно и подходящият момент вече е отминал.
 
Обикновено детето иска да суче често, ако това не е така, проявете вие инициатива и го слагайте на гърдите на всеки 2-3ч. Най – добре е новороденото да се слага на гърдата всеки път, когато прояви интерес. Не забравяйте, че в утробата то е получавало храна постоянно. Отнема време да се настрои за паузите между храненията.
 
В началото не трябва да са много дълги 8-12 хранения за денонощие. Майчиното мляко е лесно смилаемо и бързо преминава през стомахчето на детето. След 1-2 месец повечето бебета имат нужда от по-малък брой хранения. Винаги поставяйте малкото на гърдата, когато е неспокойно, дори да не е минало много време от последното кърмене.
 
Добре е да оставим детето само да определя колко дълго ще суче, в рамките на разумното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се вкара закон кърменето да става само на обществени места и да има 5 човека да викат "внимание, велика майка" и "браво браво браво". За да може на всички да стане ясно, че жената е в постродилна депресия и травматичен стрес от факта, че трябва да направи това, което са направили всичките и баби и майка и. Трябва на всички да стане ясно, че е тотално изперкала и има болезнена нужда от внимание и ще се зарадва на внимание дори и от гладно ромче.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но не и нагло демонстративно, на обществено място!!!Как човек да си обясни това, че дори и на места, където има предвидени стаи за кърмене, някои разглезени пикли не желаят да ги ползват?Никой не е длъжен да търпи капризите им!