Природно средство предпазва от аутизъм при децата

Проследено е благоприятното действие на пробиотиците
10 май 2018 16:07,
5
Природно средство предпазва от аутизъм при децата
Източник: Reuters

Колонизацията на чревния тракт с различни микроорганизми започва още с раждането. Около 3-годишна възраст чревната микрофлора достига своя относително постоянен състав, който наподобява до голяма степен този при възрастните, тъй като остава сравнително стабилен във времето. Въпреки относителното равновесие в състава на микрофлората, тя може да варира в голяма степен при всеки човек.

Промените в състава на чревната флора играе роля в патогенезата на редица психични заболявания и разстройства -  обсесивно-компулсивно разстройство, тревожност, анорексия, заболявания от аутистичния спектър, синдром на хиперактивност и други.
 
Данните показват, че симптоми от страна на стомашно-чревния тракт като коремна болка, повишено газообразуване, диария, запек и други се откриват като коморбидност от 20 до 70% от децата с аутизъм. В тази връзка се включва и механизмът на „пропускливите черва”  при пациенти с разстройство от аутистичния спектър и техните роднини се установява по-голяма честота на повеишена пропускливост на червата.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички майки - феминистки:Учете дъщерите си да следват, да правят кариера... И като се присетите, че ви трябват и внуци да я накарате да се ожени на 30. После заради репродуктивни проблеми да роди на 35 детенце с даун, аутизъм или някое то няколкото хиляди възможни генетични отклонения. И тогава започнете да се оплаквате, че мъжа и е виновен, че държавата и обществото не правят достатъчно за болните деца и родителите им... Умници сте вие феминистките. И дъщерите си на ум учите...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има само едно доказано ефективно средстъво, намалящо изявата на генетичните предразположения при децата. И това е млада майка. Когато жената роди за първи път преди 22 годишна възраст, шанса за проява на генетично предразположение е в пъти по - малък, отколкото когато жената е над 30. Жените да спрат да се оплакват от съдбата си и да предприемат каквото е нужно за да подобрят здравето на човечеството. Тогава имат шанс да бъдат сметнати за истински, мислещи хора.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То си пише кое какво прави....ама няма кой да чете. По средата с малкия шрифт
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стомашните проблеми следствие или причина за аутизъм са?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само глупости