Стрес! Време е да го преборим

Съвети от водещ здравен консултант пред сайта Puls.bg
28 май 2018 13:37, Антон Асенов
4
Стрес! Време е да го преборим
Източник: Reuters

Думата стрес е нарицателна за нас, дори може би леко досадна, защото от всякъде ни заливат с информация, препоръки, риск от болести и пр. Стресът едва ли подминава всяко едно семейство, дори и децата, за да отговорим на изискванията на ежедневието. Стрес ни създават многото ангажименти в работата и семейството, грижата за децата и близките, високите очаквания – наши и чужди. 

Все повече сме в модела на перфекционизма, да се справяме с всичко по всяко време. Да сме перфектни в работата, в семейството, да сме добри родители, добри партньори, успешни в кариерата, да имаме социален статус и т.н.
 
Стресът не е само емоционален и психически, но и физически, защото тялото ни е сериозно затруднено от киселинните субстанции като токсини, вредни храни, стимуланти, алкохол, газирани напитки, сладкиши, лекарства и др.
 
Какви са препоръките на натуропатията и природната медицина за намаляване на стреса в организма в ежедневието и храненето: 
  • Заменете кафето с гореща вода и билков чай;
  • Вместо джънк фуд на работа яжте сурова храна като салата, пълнозърнест хляб с масло и малко ядки, сушени плодове и др.

4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Коняр МакГредър преди 4 месеца
"джънк фуд"

Мисля, че сме в България, говорим и пишем на език много от преди саксите и викингите да изколят келтските мъже и да им вземат жените.
Бледоликите пирати да си плещят на сбърканото наречие.
Така че айде поспрете се.
3
1
 
0
 
! Отговори
,,медитация,, бръм преди 4 месеца
стресират хора които са под стрес ама успокойте се бе добре сме нормални сме гледайте греховете които вие правите и говорите за всяка празна дума дело не ви интересува ,,цъфнали та вързали акъл да дават,, плътски съвети от паникхора на дс
2
0
 
15
 
! Отговори
барон фон Гутеншперц преди 4 месеца
Най-полезен спорт(ако може да се нарече така) е ходенето пеша ;може да се практикува във всякаква възраст,плуването също.
И въобще стрес се бори с правенето на неща , които ти са приятни, както и с правилното редуване на натоварване и почивка .
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спорт! Няма нищо по хубаво след една стабилна тренировка, после спиш като бебе и се чувстваш релаксиран на другия ден!

Признаци на ниски нива на естроген
Признаци на ниски нива на естроген

Признаци на ниски нива на естроген

Напитки, които ще засилят имунитета ви по време на настинки
Напитки, които ще засилят имунитета ви по време на настинки

Напитки, които ще засилят имунитета ви по време на настинки