За какво помага оцетът?

Облекчава стомашно-чревните проблеми
28 май 2018 14:37, Михаела Лазарова
10
За какво помага оцетът?
Снимка: pixabay

Ябълковият оцет се използва предимно по предназначение – за овкусяване на пресни салати и печени ястия. Онова, което той крие в себе си обаче, са невероятните му ползи за здравето. Приемът на супена лъжица ябълков оцет на ден в дългосрочен план може да подобри цялостно здравословното състояние на тялото ви и да ви накара да се отървете от излишните мазнини.

Много важно уточнение

Не трябва да приемате ябълков оцет неразтворен в друга субстанция. Най-подходящо е да разтваряте супената лъжица оцет в чаша вода или в малко мед. Така киселината няма да навреди на хранопровода и стомашно-чревния тракт.

Кои са чудесата на ябълковия оцет, заради които си заслужава да му отделите специално внимание в ежедневната си рутина?

Намалява апетита

Искате да отслабнете, но постоянно ви се прияжда нещо непозволено за диетата ви? Приемайте оцет сутрин преди ядене. Той потиска апетита и ускорява изгарянето на мазнини.

Намалява желанието за сладко

Не само, че ще спрете да преяждате, но и много по-рядко ще ви се прияжда нещо сладко. Изключването или свеждането на десертите и сладкишите до минимум помага в балансирането на кръвната захар и намаляването на обиколката на талията.

Провече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
От къдя си? преди 5 години
БарплоДа?ОцеДа.Но сега ще те конкурирам: УФСЪ( овца).Аз довдох, ама ти беше няма.( Дойдох, но теб те нямаше)Имаш ли ученици в къщи? Питай ги.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
против миризливи крака! краката се измиват, подсушават и топват в леген с оцет за петнадесетина минути! важно е краката да са сухи в обувките, да не се мокрят и потят! за две - три седмици и проблема е решен!не ви трябват скъпи препарати!
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
срещу разстройство, супена лъжица оцет и до час - два проблема е решен!
4
5
 
5
 
! Отговори
Оцетон преди 5 години
Не ме учи на правопис, умнико. Аз оцеда си го държа на барплода от години. Когато и ти почнеш да го пиеш всеки ден като мен тогава ще ми даваш акъл.
3
0
 
20
 
! Отговори
ракиджос преди 5 години
Е как за какво помага.Ми естествено за подправка на салатата довечера.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПише се оцеТ!
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оцеда е супер. Аз така спрях алкохола. Вечер вместо ракийка си капва оцед. Цапна две-три чашки и съм здрав като бик дет се вика. Опитайте и вие. Всеки го може с оцеда.