Кога да си подарим Боуен терапия?

Срещу някои заболявания и 1 сеанс е достатъчен
Обновена: 11 юни 2018 14:00 | 31 май 2018 15:23, Eкип на Puls.bg
2
Кога да си подарим Боуен терапия?
Източник: Reuters

Различни алтернативни терапии и методики за лечение придобиват все по-голяма популярност. Голяма част от тези практики са напълно съвместими с конвенционалната медицина и могат да се прилагат паралелно с нея, с цел по-добри и бързи резултати. 

Боуен терапията като един холистичен метод е част от лечебната програма в редица европейски държави, включително и заплащаща се от здравната каса. Състои се в стимулация в определени точки, от които се подават сигнали към мозъка и последващо връщане на импулси, които имат роля в стимулиране на самовъзстановителните процеси в тялото.
 
Търсят се залавни места на мускулите и сухожилията, в които се разполагат определен вид рецептори. Те отговарят за подаване на информация за удължаване, скъсяване или снемане напрежението в определена мускулна група и по-конкретно в нейната фасция (обвивка на мускула).
 
Обикновено при някаква травма фасцията се свива с цел предпазване на болезнения участък, но по този начин се ограничават и движенията в тази област. Чрез Боуен терапията се стимулира сигнализацията за отпускане в мястото на травма и по-бързо възстановяване.
 
С процедурите се стимулира подобряване на подвижността, но без разтягане и пренапрежение. Терапията Боуен е известна още и като “нежната техника”, тъй като натискът, който се оказва в определени залавни места на мускулите е съвсем лек. Движенията се извършват в няколко фази – изтегляне, провокация и прехвърляне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Алтерниращ веганиста и това,че се поемало от здравна каса....