Нуждаете се от протеини? Не наблягайте само на яйца

Има храни, по-богати на протеин от тях
8 юни 2018 12:23,
3
Нуждаете се от протеини? Не наблягайте само на яйца
Източник: Reuters

Яйцата са сред най-противоречивите хранителни продукти по отношение на това колко препоръки са давани за стимулиране и избягване на консумацията им. Едно е безспорно – яйцата са много богати на белтъчини (протеини), а и на други важни вещества, но съдържат и продукти, които в големи дози може да са вредни – например холестерол и други липиди. 

Последните проучвания сочат, че едно до две яйца дневно няма как да навредят, но тук идва още една специфична особеност. Яйцата са доказани алергени и за много хора консумацията им е нежелателна. За всички тези случаи, за веганите, както и за хората, които искат да разнообразят менюто си от храни, богати на протеини, би било добре да се познават и продуктите, които са дори по-богати на протеин от яйцата.
 
Пилешко месо
Изчислено е, че 100 г чисто пилешко месо съдържа между 20 и 25 г чист протеин. В състава му влизат някои от най-важните аминокиселини, включително незаменими такива. Това е количесто, значително надвишаващо протеиновото съдържание в 100 г яйца, независимо от това каква кулинарна обработка са претърпели
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ съм вегитарянец от наи умерените не ям месо и риба занимавам се активно с бягане направило ми е впечатление че когато хапна вечер две варени яица бягането сутрин ми е много леко и по някои път подобрявам резултатите си ако не ям яица да кажем само пържени картофи и сирене вечер като основно сутри бягането ми е вяло и просто нямам радост от него чувствам облкчение като прикюча
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Едно е безспорно яйцата са много богати на белтъчини (протеини), а и на други важни вещества, но съдържат и продукти, които в големи дози може да са вредни например холестерол и други липиди."1980-та се обади, че си иска информацията обратно dnes.bg. Защо не се поинтересувате за най-новите изследвания за холестерола и наситените мазнини, и да видите, че това, което пишете са пълни глупости. Мерси! :)
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пилешко месо от селски пилета или от бройлери, видели само изкуствена светлина на площ 30х30 см, яли противни смески, пълни с антибиотици и хормони, а заклани - инжектирани с натриев нитрит и гел от агар?