Плодове, наситени със захари и мазнини

В една чаша череши се съдържат приблизително 17,7 грама захар
0
Плодове, наситени със захари и мазнини
Снимка: Pixabay

Свикнали сме да смятаме, че всички плодове са полезни. Пресни, сочни, вкусни, пълни с витамини, те ни примамват от щанда с прекрасния си вкус.

Не всички плодове обаче са еднакво полезни. Най-добре е да наблягаме на плодовете, богати на много диетични фибри, витамини и минерали. Някои плодове са съставени предимно от въглехидрати, някои от които наситени захари, заради което консумацията им трябва да се избягва.

Кои са плодовете, които трябва или да избягвате, или да консумирате в много малки количества?

Червени боровинки

Сокът и екстрактът от червени боровинки се използва главно за лечение и профилактика на инфекции на пикочните пътища. Той има диуретичен ефект и спомага за извеждането на бактериите от пикочния тракт. В червените боровинки се съдържа хипурова киселина. Заради нея не се препоръчва консумация на прекалено големи количества червени боровинки, защото е възможно тя да увеличи риска от образуване на камъни в бъбреците. Освен това червените боровинки съдържат много калории – в една чаша приблизително 123 калории и много захари.

Кокос

Кокосът има безброй ползи за организма, но определено трябва да се внимава с консумацията му, защото е изключително калоричен и наситен с мазнини. В една чаша пресен кокос се съдържат цели 283 калории и 224 грама мазнини.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари