Как ни се отразява липсата на сън?

Недостатъчният сън е свързан с поредица от здравословни проблеми
21 юни 2018 17:07,
0
Как ни се отразява липсата на сън?
Източник: Reuters

Ако искате да успеете в живота, тогава ще трябва да работите упорито, да бъдете дисциплинирани и да жертвате съня си. Колкото повече спите, толкова по-малко работите и вероятността, да успеете да управлявате успешна компания или да създавате изкуството, ако не работите постоянно, е много по-малка. А от вас се иска да бъдете продуктивен член на обществото.

Ако мислите, че тези стари виждания звучат скучно, сте прави и данните са съгласни с вас. Недостатъчният сън е свързан с поредица от здравословни проблеми, като затлъстяване, хипертония и сърдечни заболявания. Също така може да причини разстройства на настроението и е основен фактор за лошия баланс между професионалния и личния живот.

Работниците изтърпяват наказания често, точно заради лошите си навици за сън, но тъй като най-известните заболявания, свързани с лишения от сън, са лични, работодателите и обществото не правят достатъчно, за да стимулират правилно хигиената на съня. Според проучване на Ранд Европа, американците, които не спят достатъчно, ще струват на американската икономика до 434 милиарда долара до 2020 г.

Прочети повече за последиците от недостатъчния сън в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари