Симптоми на хранителни алергии и чувствителност при децата

По-малко известна реакция към храната е астмата
30 юни 2018 18:31, Михаела Лазарова
1
Симптоми на хранителни алергии и чувствителност при децата
Снимка: pixabay

Задача на родителя е да наблюдава и разпознава реакциите на тялото на малкото си дете, за да прецени каква адекватна помощ да потърси.

Алергиите към различни групи храни в детска възраст са често срещан проблем. Някои симптоми могат да бъдат объркани с тези на други заболявания, затова родителите трябва да са много наблюдателни и да проследят дали състоянието на детето им се повтаря при определени дразнители или е моментно.

Кои са симптомите на някои често срещани хранителни алергии и чувствителност при децата?

Гадене и повръщане

Освен признак на вирусни инфекции и моментни дразнения в стомашно-чревния тракт, гаденето и повръщането могат да са сигнали за алергия или чувствителност към определени храни. Ако всеки път, когато детето хапне яйца, ядки или зърнени храни, реакцията му е свързана с гадене и повръщане, има вероятност в основата да се крие хранителна алергия.

Диария и стомашни болки

Друг често срещан признак на хранителна непоносимост или алергия е диарията, придружена с болки в стомаха и червата. Може да се обърка с редица други състояния. Родителите трябва да са наясно какво точно е яло детето, за да свържат евентуалния проблем и да предоставят адекватна анамнеза на педиатъра.

Една от най-честите нежелани реакции на бебетата и малките деца е към млечния протеин. Белтъкът дразни чревната лигавица и предизвиква диария. Но списъкът с храни, предизвикващи диария при децата е обширен. Наблюдавайте вашия малчуган.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Korean soup преди 5 години
Май не правите много разлика между хранителна алергия и хранително натравяне.