Професионалното прегряване е причина за много от лекарските грешки

Какво е "бърнаут" и как се проявява?
18 юли 2018 09:07, Eкип на Puls.bg
5
Професионалното прегряване е причина за много от лекарските грешки
Източник: Reuters

"Бърнаут" или "професионалното прегаряне" се изразява в емоционално изтощение в резултат на стрес и умора. 

Според национално проучване повече от половината американски доктори страдат от бърнаут и допускат значителни грешки. Запитани са 6 700 лекари за пропуски, безопасност на работното място и симптомите на емоционалното прегряване. Резултатите сочат, че на 10 % от медиците им се е случвало да бъдат в такова състояние за последните три месеца до проучването, а изследователите твърдят, че страдащите от изгарянето са двойно по-склонни да направят грешка.
 
Доктор Даниел Тауфик, инструктор по педиатрична критична грижа в Медицинското училище в Станфордския университет, споделя, че емоционалното прегряване е характерно за лекарите заради стреса и взаимодействието с повече хора. Най-много грешки се допускат при поставянето на диагноза, определяне на дозата лекарства, назначаване на изследвания и тестове, които могат да доведат до тежки последствия за пациентите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Тровят с ХЛОР преди 5 години
Нужни са внимателни проучвания за заболявания и техните причинители.През 2016 провеждам тестове във връзка с убииства чрез инсулти,инфаркти и скоротечен рак.Оказв а се че РЗИ принуждава с глоби ВиК да отравя питейната вода.При анализи са констатирани дози до 6 000 000 над допустимите хлор токсични канцерогенни вещества.В течаща от края уж"питейна вода" са открити канцерогенни радиоактивни постчернобилски съединения.Оказа се че ВиК е принудено да продава само дезинфекционна течност силно токсична
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Директната работа с хора е много трудна и изтощаваща. Съчувствам на лекарите, тяхното е 10 пъти по-стресиращо заради отговорността, която носят и поради ежедневната работа с хора, които са уплашени за здравето си. Когато човек е уплашен, обикновенно се държи неадекватно, често се стига и до агресия.Лекарите заслужават много по-добро заплащане.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
GLEDAITE FILMA,,GOOD DOKTOR" I SHTE RAZBERETE KAKVI SA LEKARITE.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В белите държави ( например в Канада , Австралия , и т.н ) най-важното е човешкият живот.Това е държавна политика.По- важно от човешкия живот няма .Там болниците и лекарите са на висота.
1
1
 
9
 
! Отговори
Чичко Спиро преди 5 години
Познотжо е,по цял ден пациенти,пациенти,пациенти или ученици....Кой от кой с по-*** проблеми или претенции,като за благородник,а ти го гледаш,че акъл за две пари няма.заплати ниски,переспектива за развитие никаква или поне такава само с яки връзки,щото държавата е *** и бандитска .И си викаш:За какво мамака му се напъвах и учих толкова години,толкова пари пръснах,а никакъв не го обръснах?След това се осаферваш и действаш на принципа-докато има телета,ще има и касапи!