Масло от иланг - иланг помага при пърхот и кръвно

Това масло съдържа невероятни активни вещества
23 авг 2018 09:37, Михаела Лазарова
1
Масло от иланг - иланг помага при пърхот и кръвно
Снимка: pixabay

Етеричното масло от иланг-иланг се извлича чрез парна дестилация на цветовете на дървото със същото име. То се среща в тропическите гори на някои южни тихоокеански острови като Индонезия, Филипини, Суматра, Коморски острови и Полинезия.

Това масло съдържа невероятни активни вещества, които му придават лечебни и разкрасителни качества. Неслучайно се използва с оздравителни цели от векове в народната медицина на тези народи.

Кои са ползите от етеричното масло от иланг-иланг?

Антидепресант

Едно от най-известните лечебни свойства на маслото от иланг-иланг е отпускащото действие, което упражнява върху нервната система. То се бори с депресията, релаксира тялото и мускулите, повлиява положително безпокойството и тревожността, хроничния стрес. Иланг-иланг има благотворно действие и върху настроението, стимулирайки секрецията на серотонин.

Против пърхот и себорея

Поради неправилното функциониране на мастните жлези в скалпа много хора страдат от пърхот и себорея. Това неприятно кожно раздразнение предизвиква лющене, сърбеж, зачервяване, понякога и рани.

Масажът с масло от иланг-иланг има противовъзпалителен ефект и успокоява раздразнената кожа. Независимо дали е суха или мазна, кожата на скалпа се балансира и симптомите отшумяват.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Шампоаните от коприва , пчелен мед ... сякаш ще ги ям , а храните пълни със заместители , като че ли купувам плажно масло !