7-те ползи за здравето от цейлонския чай

Повишава имунитета
19 сеп 2018 11:37, Михаела Лазарова
4
7-те ползи за здравето от цейлонския чай
Снимка: pixabay

Наименованието на цейлонския чай идва от Цейлон – името на Шри Ланка до 1972 година. Климатичните условия в страната са много подходящи за отглеждането на този вид чай, който се предлага в три варианта – черен, бял, зелен.

Черният цейлонски чай има мек, приятен вкус, напомнящ на цитрусовите плодове. Зеленият е по-пикантен, ароматен и има по-високо съдържание на антиоксиданти. Белият цейлонски чай е най-скъп, защото се обработва изцяло на ръка и изисква много слънце.

За какво помагат и трите вида цейлонски чай? Какви са неговите здравословни ползи?

Отслабване

Едно от най-хубавите неща на цейлонския чай е неговата способност да стимулира метаболизма, което го прави чудесен инструмент за онези, които се борят с килограмите.

Повишава имунитета

Цейлонският чай помага на имунната система да работи добре, благодарение на антиоксидантите в него. Те намаляват оксидативния стрес, влияещ върху имунитета.

Подкрепя здравето на сърцето

Цейлонският чай съдържа много добри количества калий, което е решаващ фактор за здравето на сърцето. Калият помага за отпускане на напрежението в сърцето и стените на кръвоносните съдове, намалява кръвното налягане и поддържа здравословни нива на холестерол.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова много билки имаме ,но никой не се сеща да каже и една хубава дума за тях!
3
1
 
3
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Тази "халба" е за боза и е от лято стъкло, т.е. нищо не струва, освен това е твърде малка за халба (трябва да е от половин до един литър).Поне става за микровълнова фурна.
2
2
 
5
 
! Отговори
С. преди 5 години
Грехота!!! В тая хубава халба да налеете чай..
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе пий ти чай и чакай да отслабваш.Ограничаване му е майката. Без хляб, без захар, без месести сладки плодове, без растителни мазнини. Основно зеленчуци, месо и вода.