Едни от най-полезните храни за закуска са...

Ядките са чудесно допълнение към вашето здравословно меню
6
Едни от най-полезните храни за закуска са...
Снимка: unsplash

Закусвате ли всяка сутрин и какво включва първото ви и най-важно хранене за деня? Това е навик, който трябва всеки от нас да изгради, но да го следва по здравословен начин. Това означава, че е важно закуската ни да включва храни, съдържащи витамини, минерали, антиоксиданти, които ни дават един добър старт на деня.

Така например смляното ленено семе е чудесно допълнение към овесена каша, палачинки, смути, протеинов шейк. Освен него, споделяме още няколко полезни храни, които е добре да включите в закуската си.

Яйца

Проучванията показват, че консумирането на яйца за закуска ни помага да бъдем сити за по-дълги часове, намалява приема на калории в следващото хранене и спомага за поддържането на едни стабилни нива на кръвната захар и инсулина.

Жълтъкът съдържа два важни хранителни елемента – лутеин и зеаксантин. Тези антиоксиданти намаляват риска от развитието на очни заболявания като катаракта и дегенерация на макулата. Яйцата също са един от най-добрите източници на холин, който благоприятства здравето на черния дроб и мозъка.

Не забравяйте, че тялото ни се нуждае от достатъчно количество качествен протеин, особено ако спортуваме редовно. Яйцата са чудесен източник на протеини и имат малко калории.

Извара

Изварата е фантастична храна за закуска. Високопротеинова, подобряваща метаболизма, засищаща и намалява нивата на хормона на глада грелин. Може да я консумирате с препечени филийки, да приготвите омлет с нея, да я комбинирате с пресни плодове, ядки, мляно ленено семе и малко мед.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някоя стабилна,вкусна баница с айран или боза,пирожки със сирене,милинки,бухти,мекици със или без сирене,но с кисело мляко,палачинки с мед и орехи,рогчета,витошки,понички с жълт крем,кифли с мак или мармалад,***,тутманик,макарони на фурна,сандвичи с разни пастети, сандвичи с масло и кашкавал на фурна,принцеси с масло,яйца и сирене или с кайма на фурна..........оггладнях.
3
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бай Митьоясм убеден че сабалян авторката не еде банички ;)
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай МитьоАре сега банички! Друго си да почнеш деня с некой 3 килограмов аризонски бургер за отскок...
1
1
 
18
 
! Отговори
Бай Митьо преди 5 години
Две мазни банички с айрян 500 мл.