6 начина да засилите имунитета си

Консумирайте достатъчно протеини
0
6 начина да засилите имунитета си
Снимка: pexels

С настъпването на есенно-зимните месеци, нашата имунна система става по-податлива на настинки, грип, инфекции. В обкръжението на всеки от нас има приятел, колега, роднина, които рядко боледуват. Каква е тайната на хората, които успяват да преминат през студените зимни месеци без особени неразположения?

Най-напред, те спазват добра лична хигиена, повечето от тях спортуват редовно и поддържат здравословно тегло, намират начин в края на деня да елиминират натрупания стрес, посещават масажи и не забравят редовно да проветряват помещенията.

Дотук добре, може би всеки би могъл да се справи с това и да наложи положителни промени в живота си, започвайки спортна активност например. Но кои са останалите им тайни, вижте в следващите редове.

Не пренебрегват съня

Спите ли достатъчно и сънят ви пълноценен ли е? Изследванията показват, че за хората, които спят 8 или повече часа на нощ е 3 пъти по-малко вероятно да страдат от настинки и грип, за разлика от тези, които недоспиват. През нощта, тялото влиза в режим на възстановяване, регулиране хормоните на стреса, които могат да ви направят по-податливи на инфекции.

Внимават с консумацията на захар

Консумацията на захар нанася редица щети върху организма. Не само повишава нивата на кръвната захар и инсулина, но предизвиква възпаления, които ускоряват процеса на стареене, влошават състоянието на кожата, храносмилателната система и други. Ако искате да боледувате по-рядко, внимавайте какво количество захар приемате на ден с напитките, сладкишите. Това правило важи и за пакетираните храни и лакомства.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари