Правете клекове за стегнато дупе и не само

Вижте няколко ползи за здравето
13 яну 2019 14:48, Михаела Лазарова
8
Правете клекове за стегнато дупе и не само
Снимка: Istock

Клековете не са особено лек вид тренировка, но затова пък са много полезни. С упоритост и постоянство кляканията стават все по-лесни и забавни с времето. Тонусът на мускулите се подобрява и резултатите започват да стават видими.

Клековете са полезни по много причини. Ето 4 от тях.

1. Значително подобряват цялостния тонус

Кляканията са силово упражнение, което поддържа и изгражда мускулатурата на бедрата и таза. Това е особено важно за хора над 40-годишна възраст, които губят мускулната си маса по-лесно, а на нейно място идва мастна тъкан. Ето защо клековете са чудесен начин да изградите по-силно ядро, а то ще ви е необходимо, за да направите фитнеса по-лесно за вас занимание.

2. Клековете са тренировка, която предпазва от наранявания

Ако работата ви е свързана с продължително седене часове наред, мускулатурата на краката и таза отслабва. По тази причина прекалено силовите тренировки могат да ви навредят, ако не сте редовно спортуващ. Кляканията са чудесен начин хем да раздвижите важни групи мускули, хем да не си причините някоя травма.

На продължителното седене през деня трябва задължително да се противодейства, но избягвайте да го правите, хвърляйки се на най-силовите и най-напрегнати видове тренировки. С напредване на възрастта травмите се случват по-лесно, отколкото преди. За да избегнете увреждания на кръста, коленете и тазобедрените стави, причинени от тичане например, правете клекове.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До АнонименПРИРОДАТА е дала клякането на човека!..Сега се сяда,след години може да измислят начин като при конете-да акаме в движениеАз говоря за ЕСТЕСТВЕНОТО "правило"
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип за извършване на физиологични нужди повечето хора сядат на тоал. чиния отдавна мина времето на кляканията за да уцелим дупката... е явно на някои места още някои хора я използват. Иначе е много вярно, невероятно упражнение за стягане на мускулите. Много добра статия
3
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
мда..."Клековете" са дадени на човека за да изпълнява физиологичните си нужди..И като вида некой да са напъва да клека,все са стряскам да не...изпадне нещо неочаквано..
2
1
 
11
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Една хубава статия,в която да няма сълзи и драми,браво!
1
4
 
13
 
! Отговори
ВиготураВигопрасна преди 5 години
Е нали клякате по няколко пъти на ден на клекалото бе мързеливци такива.....