7 причини бременните да хапват ябълки

Намаляват вредното въздействие на свободните радикали
10 апр 2019 05:30, Михаела Лазарова
6
7 причини бременните да хапват ябълки
снимка: pexels

Консумацията на пресни плодове и зеленчуци се препоръчва от специалистите. Полезните храни трябва да съставляват основната част от ежедневното меню на бъдещата майка. Те ѝ осигуряват важни хранителни елементи. Освен това по-киселите сортове ябълки могат да намалят гаденето. Но не само това, тези плодове имат редица ползи за здравето ви, вижте кои са.

Намаляват риска от анемия

Ябълките са богати на желязо и спомагат за повишаване на нивото на хемоглобина в кръвта, което намалява и риска от развитието на анемия през бременността. Той се повишава значително и ако не се вземат превантивни мерки, анемията може да доведе до преждевременно раждане или раждане на бебе с ниско тегло.

Засилват имунитета

Сочните плодове са здравословен източник на витамин С, който при редовен прием изгражда резистентност и предпазва от инфекции и заболявания. Бременната трябва да се пази, а рискът от настинки през есенно-зимните месеци се увеличава.

Намаляват вредното въздействие на свободните радикали

Ябълките съдържат добри количества флавоноиди и фитохимикали, които са мощни антиоксиданти, борещи се със свободните радикали в тялото. Редовната им консумация по време на бременност намалява риска от оксидативно увреждане на клетките, ДНК и способността им за нормално функциониране.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огризка, има хора на който помагат ябълките при гадене дори и при киселини облекчават
4
2
 
0
 
! Отговори
Огризка преди 5 години
Ябълките съдържат много полезни вещества, освен това съдържат и тлъсти, охранени, розови червеи, които са богати на протеини и слуз.Още ли смятате, че ябълките помагат при гадене?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да има съд и ефективен затвор за хора, които без съответното образование дават съвети.
2
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Мда а сега както знаем е сезона на ябълките....точно навреме статия, баш когато ябълките са в най-добрият случай миналогодишни...
1
4
 
4
 
! Отговори
Натопорчен преди 5 години
А най обичат да хапват дебела, сочна наденица с две яйца отзад дълбоко до яйцата чак