4 храносмилателни проблема, които причиняват колебания в теглото

Запекът може да предизвика повишаване на теглото
Обновена: 5 май 2019 19:19 | 5 май 2019 19:19, Михаела Лазарова
3
4 храносмилателни проблема, които причиняват колебания в теглото
Снимка: Istock

Когато храносмилателната система работи като по часовник, няма проблеми. Метаболизмът е в своя правилен ритъм, хранителните вещества се усвояват правилно, а това неминуемо оказва положително влияние върху теглото. Когато обаче е налице заболяване на храносмилателния тракт, е възможно да се появят и колебания в килограмите в зависимост от проблема.

Ако се чудите защо напълнявате, не можете да свалите излишното тегло или отслабвате без причина, тя може да се крие в някакъв храносмилателен проблем. Кои са заболяванията, които причиняват колебания в теглото?

Киселинен рефлукс

Пълното наименование на заболяването е гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Тя причинява навлизане на стомашни сокове и киселини обратно в хранопровода, като го възпаляват и създават усещане за изгаряща гръдна болка. Рефлуксът се провокира при консумация на определени храни. Това нарушение на храносмилането може да доведе до покачване на теглото.

Язви

Язвите могат да се появят в стомаха, дванадесетопръстника или тънките черва. Заболяването може да протече остро или хронично, като болката е много силна. Невъзможността да се храните нормално поради лесната дразнимост на лигавицата на храносмилателния орган, който е засегнат, може да предизвика загуба на тегло.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
refluks преди 4 години
Гласувах за ГЕРБ през 2012 г. май беше и няколко месеца след това ми откриха това заболяване. След като знам вече всичко за него не се и съмнявам, че името на партията всъщност не е това което те казват, а има скрития смисъл на заболяването ЯДЕ СЕ ПОМАЛКО И НАЧЕСТО като скрития смисъл в името на партията е КРАДЕ СЕ ПОМАЛКО И НАЧЕСТО.
2
2
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
И то отвратителна!
1
2
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
а така ГЕРБ било болест