Етерични масла за по-малко стрес

С помощта на аромати може да облекчите стрес, тревожност и безпокойство
2
Етерични масла за по-малко стрес
Снимка: Istock

Уханията от различни билки или плодове имат невероятни доказали се във времето полезни свойства. С помощта на наситените аромати можете да облекчите различни състояния, включително причинени от повишени нива на стрес, тревожност и безпокойство. Сред най-ефикасните в тези случаи етерични масла, ухаещи превъзходно, се открояват четири, имащи силно благоприятно въздействие при стрес.

Лавандула

Лавандулата има превъзходен аромат. Освен това облекчава безпокойството, потиска тревожността и подобрява настроението. Това е от голямо значение за секретирането на хормони на щастието, борещи се със стреса и депресията. Лавандулата има много полезни свойства и за съня. Тя противодейства на безсънието, намалява нощните събуждания и осигурява дълбок сън през цялата нощ.

Когато спите добре, нивата на стрес се понижават. Това е естествен механизъм на тялото, който ние често нарушаваме заради стресовия си начин на живот.

Цитрусови масла

Цитрусовите аромати помагат в облекчаването на симптомите на тревожност. Особено полезни са грейпфрутът, бергамотът, сладкият портокал, лимонът, мандарината. Високото съдържание на лимонен в тях помага за облекчаване на стреса и тревожността. Този природен химикал има свойството да тонизира и успокоява нервната система.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Нибиру преди 4 години
До колкото съм запознат тези масла могат да се ползват за всякакви болести, развиват имунитета и могат да се ползват като заместител на ваксините.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нищо по-полезно и естествено, да компресира и свяриш сока на разни растения при 100 атмосфери, д го обработи с не знам си Кви химикали и да лъжеш кифлите, колко хубаво било и как още от древнустъ го праели.